Filmselskabernes og biografernes indtjening i forbindelse med 3D-film har igennem noget tid været faldende. Flere har spået, at glansen muligvis er gået af 3D-formatet, og at publikum alligevel foretrækker 2D-film – især når de skal betale ekstra for biografoplevelsen i 3D.

Det ser dog ikke ud til, at filmbranchen er klar til at lægge 3D i graven endnu. En af mulighederne for formatets overlevelse, der har været nævnt, er, at den forhøjede pris på 3D-billetterne sættes ned. Med andre ord skal der ske en udligning af prisen mellem 2D- og 3D-film.

Se også: Formanden for Danske Biografer svarer igen på Filmz-brugernes 3D-kritik.

En biografkæde i USA ser nu ud til at planlægge at tage skridtet med en udligning af priserne. Den administrerende direktør for biografkæden forudser, at billetterne på 3D-film sættes ned på 2D-niveau – men for at kompensere for den mistede indtjening sættes prisen på 2D-billetter samtidig op. “Udligningen” betyder altså, at det bliver billigere at se 3D-film, men dyrere at se 2D-film.

Om andre biografkæder – og biograferne i Danmark – vælger at følge trop i forsøget på at redde det skrantende format, vides endnu ikke.

Synes du, at priserne på 2D-film bør sættes op for at redde 3D-formatet? Klik i ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (96)
Gravatar

#51 Richard Burton 9 år siden

Michael Andersen (49) skrev:
#48
Spørger du folk hvad de vil have, vil de tit ikke have det alligevel og omvendt. Der er tit stor forskel på hvad folk siger og hvad de gør. Hvis vi for 3 år siden havde spurgt hvad publikum ville have, i stedet for at give dem, hvad de ikke vidste de ville have, havde jeg stadig stået og vist slidte 2D-film på en analog maskine i dag :)


Hvis slutresultatet er, at vi fremover kan se flotte 2D film på korrekt kalibrerede digitale projektorer, så er der jo også kommet noget godt ud af det og så kan man se tilbage på denne "overgangsperiode" og le af det hele :)
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#52 Michael Andersen 9 år siden

#51 Du kender ikke én der har en ombygget Delorean? ;)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#53 Richard Burton 9 år siden

#51 Ikke på hvide plader ;)
Jeg glemmer aldrig smagen af Werners ægte!
Gravatar

#54 Geekalot 9 år siden

Eneste de får ud af det er mindre folk i bioen, og mere pirateri, men de jo så kloge de folk.
Gravatar

#55 nwinther 9 år siden

Michael Andersen (47) skrev:
"If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses."
― Henry Ford


Så fordi hesteavleren har oprettet en bilfabrik, skal jeg nu betale mere for mine heste, eller hvad er det, du siger?
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#56 Michael Andersen 9 år siden

#55 Jeg har uddybet det i #49.
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#57 XuN 9 år siden

Så skal der vist indkøbes projektor og noget surround... SUK
Gravatar

#58 Scapegoat 9 år siden

Så tesen er at hvis man ikke kan sælge en vare, er det fordi målgruppen er nogle idioter som ikke kan finde ud af at købe produktet? SÅ man er nødt til at "tvinge" det ned i halsen på folk?

Jeg syntes i forvejen at biograferne er fyldt af ligegyldige film som har samme indtryk på mig, som en hamburger fra McDonald's har det på mine smagsløg. Skal prisen nu også til at stige, fordi biograferne har indkøbt et produkt som de nu brænder inde med?

Accepter at folket har talt. 3D er ikke noget som fremmer biografoplevelsen, 3D er noget som tiltaler en gruppe folk, ikke et argument for at man skal i biografen.

"Ah den der film vil jeg gerne se, jeg må hellere skynde mig i biografen, så jeg kan nå at se den i 3D." Nej vel?
Gravatar

#59 duuk74 9 år siden

Heh, man antager at prisen er den eneste grund til folk ikke gider 3D. Flot
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#60 Dragon_Claw 9 år siden

Scapegoat (58) skrev:
Så tesen er at hvis man ikke kan sælge en vare, er det fordi målgruppen er nogle idioter som ikke kan finde ud af at købe produktet? SÅ man er nødt til at "tvinge" det ned i halsen på folk?


Du har lige beskrevet idéen bag moderne pop musik.

;-)
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!

Skriv ny kommentar: