180 filmtitler indtager snart biograferne under CPH PIX – her er 5 film, du skal se på årets festival.

Filmfestivalen CPH PIX nærmer sig. De københavnske biografer kommer til at bugne med spændende filmoplevelser i en sådan grad, at det kan være svært at overskue, hvor man skal begynde. Her er fem bud på filmoplevelser, du ikke må gå glip af.

Roma

Hvis du vil se årets mest omtalte Netflix-film i biografen, så skal du et smut forbi CPH PIX. “Gravity”-instruktør Alfonso Cuarón vandt Guldløven for bedste film ved festivalen i Venedig med netop “Roma”. En personlig fortælling i sort-hvid med udgangspunkt i instruktørens egen opvækst i Mexico City. Den er skabt til Netflix, men for en enkelt aften får den lov til at pryde Imperials store lærred, når den lukker årets PIX d. 10. oktober.

Mandy

Nicolas Cage er ikke just kendt for at være den tilbagelænede type. Men “Mandy” synes at tage skuespillerens intense vanvid til helt nye højder. I traileren ser vi ham smede en grotesk, overdimensioneret økse, som han skal bruge til at jagte noget ‘crazy evil‘, der har bortført hans elskede Mandy. Det ligner et ultravoldeligt vanvidsridt med Nic Cage ude på det yderste overdrev. Det bør du ikke gå glip af!

The Man Who Killed Don Quixote

Den har været undervejs i 30 år. Nu er det endelig lykkedes for instruktør Terry Gilliam at realisere sin egen, skæve genfortælling af historien om den sindrige ridder, der slås med vindmøller. Gilliam har film som “Brazil”, “12 Monkeys” og “Fear and Loathing in Las Vegas” på sit CV, men “The Man Who Killed Don Quixote” er et hjertebarn, han har kæmpet for i tre årtier.

2001: A Space Odyssey IMAX

Traditionen tro giver CPH PIX også et par af de gamle klassikere et biograf-gensyn. Denne gang er det Stanley Kubricks ikoniske sci-fi-film “2001: A Space Odyssey”, der fejrer sit 50-års jubilæum med en ny 4K-restaurering i IMAX. En sjælden mulighed for at se en af de helt store film på det helt store lærred.

Blinkende Lygter Live

’Det er en syg høne, der har lagt det æg der.' Anders Thomas Jensens manuskript til “Blinkende lygter” er fuld af den slags evigt citerbare perler. De bliver vakt til live på ny, når CPH PIX præsenterer en live manuskript-oplæsning – med et cast udelukkende bestående af kvindelige skuespillere. Så genopfrisk da lige kendskabet til vores store digter Ove Ditlevsen, bæ-koen og den syge høne.

CPH PIX afholdes fra d. 27 september til d. 10. oktober.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: