Oscar-akademiet ændrer nu midlertidigt deres regler på grund af coronakrisen – og to kategorier lægges sammen.

Normalt skal en film som minimum have biografpremiere i en uge i Los Angeles for at kunne komme betragtning til en Oscar. Den regel er nu ophævet, mens coronakrisen tvinger biograferne til at holde lukket.

Derfor kan Universals PVOD-succes “Trolls 2” alligevel komme i betragtning til en Oscar, selv om den droppede biografpremieren til fordel for streaming i USA og andre dele af verden – dog ikke i Danmark.

Oscar-akademiet understreger dog, at der er tale om en undtagelse fra reglen i en krisesituation. Derfor skal et selskab som Netflix i en fremtid efter coronakrisen stadig give biografpremiere på de titler, som skal i betragtning til en Oscar.

Samtidig nedlægger Oscar-akademiet én pris, så der i fremtiden kun uddeles 23 i stedet for 24 priser. Kategorierne bedste lydredigering og bedste lydmiks lægges således sammen til kategorien bedste lyd, skriver The Hollywood Reporter.

Læs også ‘Biografer erklærer krig efter “Trolls 2”-succes: nægter at vise “Fast 9” eller “Minions 2”‘.

Oscar-showet afholdes den 28. februar i 2021.


Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Justin 5 måneder siden

Det er utroligt som der sker anderledes ting for tiden
Nu kan Netflix vinde en Oscar helt uden at have problemer med at biografvisning
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 5 måneder siden

#1 Kun hvis de på forhånd havde planlagt en biografpremiere. Det havde 'Trolls 2'.
Gravatar

#3 Geekalot 5 måneder siden

#2 de vil jo også gerne vise deres film, der har mulighed for at vinde priser i biografen. De vil bare ikke have dem til at køre så længe som biograferne vil have det til.

Skriv ny kommentar: