Trods udmelding fra Georgias guvernør så tvivler kilder på snarlig genåbning af biograferne.

Guvernør Brian Kemp har meddelt, at man arbejder hen mod en begyndende genåbning af delstaten Georgia til på mandag den 27. april – det gælder også biograferne – læs om det her.

Men selv om biograferne må åbne, er det ikke sikkert, at de hverken kan eller vil, fortæller kilder til Variety.

Amerikanske biograf-giganter som AMC Theaters, Regal Cinemas og Cinemark har således fyret eller hjemsendt flertallet af deres medarbejdere. Det vil tage tid at hente dem tilbage og oplære dem i nye sundheds-restriktioner i form af at sikre afstand imellem gæsterne og håndtere øget rengøring.

Dernæst er det de juridiske spørgsmål, der presser sig på i en amerikansk kultur, hvor søgsmål hænger løsere end i Danmark. Hvem har ansvaret, hvis en gæst bliver smittet i en biograf?

Så er der spørgsmålet om manglen på film. Maj er renset for store premierefilm, og det er juni reelt set også. Hvad skal man vise? Her har repremiere på storfilm som “Avatar” og “The Avengers” tidligere været på tale samt film uden premieredato som “The New Mutants”.

Slutteligt er det uklart, hvor mange gæster som biograferne må invitere indenfor. Måske kan det ikke betale sig at åbne, hvis der kun må sidde 10 personer i hver biografsal. Det er uafklaret.

Læs også ‘Biograf-gigant kan blive reddet af unik krise – øger gælden‘.

AMC og Regal har endnu ikke kommenteret muligheden for en hurtig genåbning, mens Cinemark stadig først har planer om at åbne midt på sommeren.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: