Kina bliver til næste år verdens største biografland, konkluderer ny undersøgelse.

USA – båret frem af Hollywood og verdens største biografkæde AMC Theatres – har i mange, mange år været verdens største biografland. Det stopper til næste år.

Det konkluderer en analyse fra PricewaterhouseCoopers, der dog vurderer, at USA igen i 2019 vil toppe, når det kommer til billetsalg.

Rapporten kommer frem til, at det amerikanske biografbilletsalg i 2019 vil ende på 12,11 milliarder dollars med Kina på andenpladsen med 11,05 milliarder dollars.

Men i 2020 bliver rollerne byttet om, og det magteskifte vil angiveligt vare ved i mange år, skriver The Hollywood Reporter.

I USA vil billetsalget i 2020 falde til 11,93 milliarder dollars, imens Kina vil sætte rekord med 12,28 milliarder dollars.

Det kommende magtskifte kan så småt anes. Senest er det kommet frem, at Marvel Studios giver verdenspremiere på ny MCU-film i netop Kina – læs om det her.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Mejse 5 år siden

det siger jo lidt sig selv i verdens mest folkerige land, når økonomien stiger og gennemsnitlige folk har råd til at gå i biografen, og der samtidig bliver udvidet enormt på biograf fronten, så er der ingen måde at forhindre det på :)

Skriv ny kommentar: