Selv om efterspørgslen på 3D-film falder i Nordamerika, så stiger den på globalt plan. Særligt Kina driver 3D-filmene frem med næsten 90 procent 3D-biografer ud af landets samlede kapacitet.

Se også: Dansk biografkæde: Det normale for det unge biograf-publikum er 3D

Således findes næsten halvdelen af verdens 3D-biografsale i Kina (44.986) mod kun 17.612 i Nordamerika og 17.058 i Europa. Og efterspørgslen fortsætter i Østen:

”Vi ser et øget behov på markedet for 3D-biografer, særligt i markeder uden for de traditionelle vestlige markeder,” siger Allen Schoonmaker, marketing-chef hos Volfoni 3D, til IBC.

Netop Kina har vist sig vigtigere og vigtigere for Hollywood i jagten på blockbuster-succes. Derfor vil fremtidens store film fra Hollywood ganske givet stadig være i 3D, fordi kineserne efterspørger det.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Justin 5 år siden

Det er da dejligt af Kina kan vise vejen nu da Nordamerika er faret vildt
Gravatar

#2 Geekalot 5 år siden

Fint kineserne gerne vil have det, bare vi andre kan blive fri. Men på vej væk er det. Bare ikke i Kina.
Gravatar

#3 Mejse 5 år siden

#2 tror måske du undervurdere hvor stor effekt Kina har på filmmarkedet for tiden.
Gravatar

#4 nwinther 5 år siden

Mejse (3) skrev:
#2 tror måske du undervurdere hvor stor effekt Kina har på filmmarkedet for tiden.


Men at kineserne kan lide noget, får ikke mig til at lide det samme.

Hvis kineserne vil have 3D, skal de da have 3D. Og jeg er nok klar over, at Kina fylder mere og mere i produktionen af Hollywood-film. Fair nok.

Men 3D skal i denne sammenhæng nok også kobles til moderne kinesisk populærkultur, som må siges at være noget anderledes end f.eks. europæisk eller amerikansk. Ligesom japansk pop-kultur er nærmest uforståelig for vesterlændinge, nogle få manga-entusiaster (eller hvad det nu hedder) fraregnet.

Jeg har ikke stor indsigt i den moderne kinesiske kulturudvikling - f.eks. ift. film, men med åbningerne imod vestlig kultur, er det mit indtryk, at kineserne er relativt "umodne" i deres kulturudvalg. De elsker f.eks. effektfilm, hvor amerikanerne nok i højere grad er ved at være mættet og ikke længere ser det fantastiske i "it's so dense", og hvor den subtile anvendelse af effekter vinder frem (nogle af de mest vellykkede effekter i film er vel stadig sådan noget som Jurassic Park (den første) og Terminator 2 - film som nærmer sig 25 år.

Men det er muligvis mere rodfæstet i kinesisk kultur, og derfor kan det laves i en uendelighed til det marked.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#5 Mejse 5 år siden

#4 jo jo bestemt, er jeg helt enig i, men hvis Kina vil have 3D film vil det betyde at hollywood vil fokusere på 3D film hvilket vil betyde at det ikke forsvinder, ligemeget om du kan lide det eller ej, da biograferne allerede har udstyret og jo bare viser filmene i 3D :)

jep Kineserne kan godt lide der er fuld hammer på, men tror ikke jeg er helt enig i dit indtryk, af hvad amerikanerne vil have, der har i hvert fald ikke været mange af de mere subtile film, blandt de mest indtjenende derovre i år.
Gravatar

#6 Justin 5 år siden

#4
jeg kan heller ikke lide det fordi kineserne kan lide det
jeg er bare glad for af der bliver lavet flere 3D film

"Jurassic Park (den første) og Terminator 2 - film som nærmer sig 25 år."
Men som stadig er vidunderlige :D

og det er netop fejlen ved CGI, når man kommer 10 år frem sidder man og siger WOW! kunne de ikke lave det bedre dengang

Skriv ny kommentar: