Chefen for canadisk biografkæde føler sig snydt af Warner Bros. og Christopher Nolan – kræver premiere på “Tenet”.

Han begyndte fortællingen som en helt. Christopher Nolan ville redde biograferne ved at holde fast i “Tenet”-premieren denne sommer på trods af coronakrisen. Verdens biografer skulle have mindst én storfilm at se frem til – derfor kunne de roligt genåbne.

Det har flere biografer gjort – heriblandt i Danmark – hvor man ventede spændt på først den 16. juli, så den 30. juli og nu til den 12. august, hvor “Tenet”-premieren nu er blevet udskudt til.

Årsagen til udsættelserne er den amerikanske coronasituation, der bliver forværret dag for dag – senest lukkede Californien igen for delstatens biografer.

Derfor er det endnu uvist, om Warner Bros. vil overholde august-premieren til “Tenet” – de fleste branchefolk forventer, at den igen bliver flyttet.

Hvad med uden for USA? Warner og Nolan har diskuteret muligheden for en “Tenet”-premiere i de lande og regioner, hvor der er åbne biografer, men det har Nolan ultimativt afvist – læs om det her.

Det kan betyde, at Nolan kan ende fortællingen som skurken, der lovede en storfilm til de genåbnede biografer, men som blev snydt og åbnede udelukkende med gamle repremierefilm.

Derfor raser Cinémas Guzzo-chefen Vincenzo Guzzo nu åbent på Twitter imod Warner Bros. og Christopher Nolan. Biografchefen føler sig snydt:

”De bad os om at åbne. Vi åbnede. Frigiv filmen alle steder, hvor den kan spille. Vi kan ikke fortsætte med at vise gamle film… Hvis de forventer, at alle markeder er 100 procent åbne og ingen pandemi-problemer eksisterer, så skulle de ikke have givet os løfter… Vi åbnede, fordi ‘Tenet’ fik premiere i juli… Så august! Frigiv den,” skriver Guzzo.

Læs også ‘Brutal biograf-analyse: Ingen storfilm før sommeren 2021‘.

“Tenet” er premieresat til 12. august.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 3 år siden

Det er altså de færreste der vil gamble med 200 mio $. Og i Danmark kommer der også premiere på nye film. Ikke STORE STORE Hollywoodfilm, men der er da kommet nogle an imationsfilm og danske film. Nu kommer Train to Busan 2 også snart og forhåbentligt kommer A Quiet Place 2 også på den angivne dag uden at blive rykket yderligere. En film som The New Mutants burde de sådan set også bare frigive. Så er der (måske) en chance for at den kan tjene nogle penge.
Gravatar

#2 Dalgaard 3 år siden

Nej det er vidst lidt flere håndører end hvad alm mennesker har mellem fingrene, så der er vidst ikke noget at sige til, at de venter til med premiere på Tenet, James Bond osv.
Fuldt forståeligt, men selvfølgelig træls for os som gerne vil se de film :)

Skriv ny kommentar: