Weekendens Guldløve til Alfonso Cuarons Netflix-film “Roma” møder nu kritik fra den italienske filmbranche.

Netflix-sejren ved årets Venedig Filmfestival var historisk – læs om det her.

Men ikke alle er glade for Guldløven til Netflix-filmen “Roma”. I en fælles udtalelse fra italienske biografer og filmskabere bliver der nu taget afstand fra beslutningen:

”Guldløven, et symbol på filmfestivalen, der altid har været finansieret med offentlige midler, er en arv for det italienske publikum; filmen, der bærer dens navn, bør være inden for alles rækkevidde, i biograferne, og ikke kun eksklusivt for abonnenterne af en amerikansk platform,” lyder det i udtalelsen ifølge The Hollywood Reporter.

En lignende kritik ramte filmfestivalen i Cannes i 2017, da hovedkonkurrencen bød velkommen til to Netflix-film.

Kritikken pressede Cannes-ledelsen til at ændre reglerne, hvilket betød, at 2018 blev uden deltagelse fra Netflix på festivalen i Cannes.Vis kommentarer (20)
Gravatar

#1 Justin 5 år siden

“bør være inden for alles rækkevidde, i biograferne, og ikke kun eksklusivt for abonnenterne af en amerikansk platform,” ”

Lover biograferne at fremvise den gratis ?

Hvis ikke vil jeg sige at en film på Netflix kommer nærmerer på at være inden for alles rækkevidde end biograferne nogen sinde kommer

Nu må vi se om denne festival også bukker under for biografernes vrede
Gravatar

#2 Johnny42 5 år siden

En god film er en god film. Er da enig med #1. Deres udtalelse giver ingen mening. Alle kan oprette et Netflix-abonement for en pris, der er billigere end en enkelt biografbillet. Der er heller ingen binding så man kan opsige det igen efter en måned.

Hvis man skal i biografen og der er 2-3 film man vil se i en måned, og man er flere personer, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, noget som alle ikke har råd til eller hvor man prioriterer andre ting.
Gravatar

#3 Kim Pedersen 5 år siden

Det handler om en filmfestival for biograffilm. Klart de protesterer når vinderfilmene ikke bliver vist i biografen. Netflix holder strengt på deres rettigheder og i Danmark er biograferne aldrig blevet tilbudt at vise en film, som Netflix har rettighederne til. Og så er det nogen der påstår biograferne har monopol. Hvis biograferne har monopol, så har Netflix det så sandelig også. Men selvfølgelig er der ikke tale om monopol, der er blot tale om salg af eksklusive rettigheder. Rettigheder Netflix ikke vil dele med nogen.
Gravatar

#4 Geekalot 5 år siden

Netflix har valgt de ikke vil være en del af det, dermed brudt monopolet. Det i alle i biograf branchen tuder over. For hvis flere kan se en fidus i det, ryger jeres indtægt væsentligt. Men med de priser der køres på at se en film med slik og cola, har jeg intet problem med i bliver reduceret. Branchen har selv redt som de ligger i dag.
Og hvorfor skulle de være interesseret i at dele deres rettigheder? Biograferne er jo ikke engang med på at give sig i tiden en film skal vises. Nej kan sagtens følge Netflix's politik der.
Med disney's nye kanal og den foresatte uvished hvordan de vil køre det. Kan det også kun være med til at give jer rynker i panden. Ingen tvivl om de vil ud og konkurrere på streaming markedet.
Gravatar

#5 Mejse 5 år siden

#4 der er absolut ikke antydning af rynker :) og er der heller ikke nogen grund til pt.

måske i fremtiden, hvis indtægts strukturen i hollywood ændred markant, men før det sker, så er der ingen rynker :)

og det er altså stadig ikke monopol, hverken det biograferne har eller netflix :)
Gravatar

#6 Geekalot 5 år siden

Kan i sige hvad i vil. Hollywood har mere eller mindre kørt monopol løbet, til streaming blev populært og begyndte at producere deres ejet.
Gravatar

#7 Mejse 5 år siden

#6 kan du så ikke forklare hvordan de har det ? der bliver lavet film masser af andre steder end hollywood, og hvis du mener biograferne, så kommer under 10% af verdens film i biografen, så hvordan kan der være tale om nogen form for monopol ? det er okay du mener det, men du må lige forklare hvordan det hænger sammen :)

har streaming tjenesterne så også monopol ?

lytter gerne til alle argumenter du har :D men du må komme med lidt mere end "i kan sige hvad i vil, det her er min mening"
Gravatar

#8 Justin 5 år siden

#4
Måske Disney vil lave forsøg med samtids Streaming og Biograf

Gætter på at Disney er store nok til at biograferne ikke siger nej
Gravatar

#9 Mejse 5 år siden

#8 og så er vi tilbage til hvorfor ? hvad er fordelen ?

tag endelig ikke fejl det ville da være skønt, men hvad er fordelen for dem ? de vil jo miste en betydelig mængde penge, og ikke tilføje mange langtids abonnenter, for dem som havde tænkt sig at være det, ville være det alligevel, der er bare ingen fordel for dem.
Gravatar

#10 Bishop 5 år siden

Der er seriøst nogen i dette forum der burde sætte sig mere ind i tingene i stedet for lukke en masse mundlort ud.

Skriv ny kommentar: