I 2010 debuterede instruktøren Nicolo Donato med “Broderskab” – en film om dansk nynazisme. Nu fortsætter Donato karrieren inden for samme emne. I sin anden spillefilm, der får titlen “Fuglene over sundet”, beskæftiger Donato sig med dengang, Danmark gerne ville hjælpe mennesker på flugt. Dengang i 1943, hvor almindelige danskere hjalp jøderne på flugt fra nazisterne.

Se også: Anmeldelsen af “Broderskab”

“Fuglene over sundet” er den sande historie om de mennesker, der trådte i karakter i de skæbnesvangre dage i starten af oktober 1943, da Holocaust kom til Danmark.

Vi følger en familie, der må flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men lokale kollaboratører og Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Nu handler det om overlevelse for den lille familie, som håber, at de mennesker, der kan hjælpe, er til at stole på.

Nicolo Donato nærer selv en stor beundring for de danskere, der dengang hjalp mennesker på flugt:

”Under de dramatiske dage udviste danskerne en medmenneskelighed og et mod, som kom bag på mange – ikke mindst dem selv. Folk, der aldrig før havde gjort noget ulovligt, satte pludselig livet på spil for en udsat gruppe af medborgere. Stort set alle jøder blev reddet fra nazismen. Det er en af de mest bemærkelsesværdige begivenheder fra besættelsestiden, og dette er filmen om de mennesker, der satsede alt for at redde andre,” udtaler instruktøren.

Filmens cast består blandt andre af store navne som Danica Curcic, David Dencik, Laura Bro, Jacob Cedergren, Nicolas Bro, Signe Egholm Olsen, Mikkel Boe Følsgaard og Lars Brygmann.

“Fuglene over sundet” forventes at få dansk premiere til næste efterår.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: