I 2017 blev to Netflix-film udvalgt til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Cannes. Men det sker ikke i 2018, fordi Netflix nægter at give filmene eksklusiv biograf-premiere.

I 2017 var både “Okja” og “The Meyerowitz Stories” udtaget til konkurrencen om Den gyldne palme i Cannes, hvilket skabte oprør blandt franske branchefolk, fordi der var tale om film fra Netflix.

Derfor besluttede Cannes-lederen Theirry Fremaux at indskrive i reglerne til 2018-udgaven, at alle konkurrence-film på Cannes efterfølgende skal have en almindelig biograf-premiere i Frankrig, hvilket betyder, at de først kan vises tre år senere på streaming-tjenester i Frankrig.

Nu forklarer Fremaux så videre, at han troede, at han kunne få Netflix til at se lyset i en biograf-premiere:

”Da vi udvalgte de to film sidste år, så troede jeg, at jeg kunne overbevise Netflix om at udgive dem i biografen. Jeg var for selvsikker, de nægtede,” siger Theirry Fremaux til The Hollywood Reporter.

Derfor bliver Cannes i 2018 igen kun for biograf-film.



Vis kommentarer (23)
Gravatar

#11 Justin 6 år siden

#10
Problemet er ikke at man efter finalen kigger på regel ændringer
Problemet er hvis dommeren midt under en fodboldkamp udtaler sig dårligt om det ene hold fordi en spiller har lilla sko på

Hvis nogen har et problem med farven lilla så må de jo tage en snak om det efter finalen, nu er det her hold jo tilmeldt efter regler der ikke nævner noget om skofarver, så man er nød til at spille turneringen færdig, med de regler man havde da den startede

Gravatar

#12 Mejse 6 år siden

#11 den blev også spillet færdig med de regler den startede med, at formanden gik ud og udtalte hvad han gjorde, var nok lidt af en PR blunder, men eftersom at de jo alligevel ville have tænkt det samme internt, ændrede det jo ikke noget ud over at det var officielt, så det havde jo ingen indflydelse på filmenes chancer for at vinde.

det er jo ikke sådan at alverdens folk får lov til at stemme om hvem der vinder.
Gravatar

#13 Justin 6 år siden

#12
Netop, det ugyldige gjorde det års uddeling at priser
Hvis det skal være en biograffilm festival, så kan de jo bare bruge billetsalget
Gravatar

#14 Mejse 6 år siden

#13 det gjorde det da på ingen måde, vinderne havde jo været de samme, med eller uden den udtalelse, da reglerne først er trådt i kræft i år, så det ændrede jo ikke noget.
Gravatar

#15 Justin 6 år siden

#14
hvis juryformanden offentligt udtaler sig negativt om en film, og gør det på baggrund at noget som ikke har noget med selve filmen at gøre, så viser han jo for omverden at han ikke bør sidde i den stol, at der så ikke er nogen der vælter ham ud at stolen, vider jo bare at deres pris ikke er en film pris

For branche folk, er det måske ikke ny information, men det er første gang det sker foran verdenspressen
Gravatar

#16 Mejse 6 år siden

#14 jep jep det er vi enige om, ændre bare ikke på at det ikke ændrede udfaldet af prisuddeling, som jeg sagde det er noget af en PR blunder.

deres pris er også stadig en film pris, men ligesom mange priser har den en lidt strammere definition.
Gravatar

#17 Justin 6 år siden

#16
Jeg tror at det kan have betydning
Efter at have siddet og skabt sig foran verdenspressen kan han ikke skifte mening.

Gravatar

#18 Mejse 6 år siden

#17 men man skaber sig jo ikke foran pressen medmindre man har besluttet sig :) det er fint du gerne vil have det til at have betydning, sandheden er jo bare at selvom der er en 1% chance for at det havde, så er det ikke mere.

plus at han jo ikke er alene om at bestemme hvem der vinder :)
Gravatar

#19 Justin 6 år siden

#18
Eftersom lederen at Cannes ikke greb ind må det betyde at de er enige med formanden, efter det tvivler jeg på at nogen at de andre jury medlemmer turde udtale sig positivt om Netflix film
Gravatar

#20 Mejse 6 år siden

#19 tja det er jo bare teorier og formodninger, fuldstændig irrelevante for hvad der faktisk skete :) kom med beviserne

Skriv ny kommentar: