“Charlie’s Angels” bliver kørt af banen af “Le Mans ’66” i USA – mænd vil ikke se action med kvinder, lyder analysen.

Sølle ni millioner dollars lød billetsalget i den nordamerikanske åbningsweekend for den nye “Charlie’s Angels”, der er produceret for 50 millioner dollars.

Globalt har “Charlie’s Angels” solgt biografbilletter for 27,9 millioner dollars, hvilket er tæt på en katastrofe for Elizabeth Banks’ første film som instruktør siden “Pitch Perfect 2”.

Tidligere har kvindedrevne actionfilm som “Wonder Woman” og “Captain Marvel” ellers oplevet stor succes hos også det mandlige publikum, men det er der en årsag til, mener Banks:

”De ser tegneseriefilm med Wonder Woman og Captain Marvel, fordi det er en mandegenre,” siger Elizabeth Banks til Herald Sun.

De to seneste “Charlie’s Angels” – med Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Liu – solgte ellers begge biografbilletter for lige omkring 260 millioner dollars.

Det kommer den nye “Charlie’s Angels” nu næppe i nærheden af – og det er mændenes skyld:

”Det forstærker den stereotyp i Hollywood om, at mænd ikke vil se kvinder i actionfilm.”

Læs også ‘“Ocean’s 8”-skuespiller: Hvide anmelder-mænd forstår ikke‘.

Publikum foretrak i stedet “Le Mans ’66”, hvor Christian Bale og Matt Damon kører ræs. “Le Mans ’66” åbnede med 31 millioner dollars i USA – 52 millioner dollars globalt.

“Charlie’s Angels” får først dansk premiere d. 9. januar.


Vis kommentarer (23)
Gravatar

#1 Ryder666 6 måneder siden

Couldn't be more wrong. Jeg kan sgu godt lide at se på lækre kvinder, der sparker seriøst røv. Men, ud fra det jeg har set, virker disse kvinder fejlcastet, i modsætning til de gamle Charlies Angels film med Diaz, Barrymore, og Liu. De havde i det mindste en form for charme...og rent udseendesmæssigt, havde de en langt større Babe-Factor. Det er vel endnu en udtalelse fra enten en kvinde eller en kvindeforskrækket homoseksuel mand. Take your pick. Især, hvis vi ser bort fra salgstallet, på Le Mans og Charlies Angels. Det ville i hvert fald ikke undre mig, hvis det var tilfældet.
Gravatar

#2 Geekalot 6 måneder siden

Nu har Chalies Angels aldrig sagt mig noget. Men undskyld jeg er også en mand :(
Gravatar

#3 Wolff 6 måneder siden

Gud hvor har hun dog ondt i røven! Indse dog du har lavet et markværk af en film, og lad være med at kaste aben vidre!

”Det forstærker den stereotyp i Hollywood om, at mænd ikke vil se kvinder i actionfilm.”
Ahhh skal vi nu ikke lige...!

Alita
Anna
Atomic Blonde
Wonder Woman
Capt Marvel
Tomb Raider
Ghost in the Shell
Red Sparrow
Hunger Games Serien

Så snart man laver en action/comedy/reboot, så er man allerede ude hvor det begynder at gøre ondt.
Gravatar

#4 Reborn Sith 6 måneder siden

#1 Helt enig. Personligt ville jeg have gættet på, at folk synes at det er et elendigt cast.. Men kan jo tage fejl
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#5 KeeZ 6 måneder siden

Det kan jo også være at Hollywood skulle begynde at lave nye film med kvinder, i stedet for at kaste sig over reboots af film der fungerede?
Gravatar

#6 SublimeKen 6 måneder siden

De gamle Charlie Angels havde også meget mere starpower og kendte skuespillere i dem. Selv de tre hovedroller var relativt store stjerner på daværende tidspunkt. Den nye her bruger nærmest udelukkende relativt ukendte skuespillere, hvilket nok vil blive dens undergang.

Det er måske lidt sørgeligt at tænke på, men hvis kvinder vil gøre sig forhåbninger om succes i en mandegenre, så skal de bruge hvad der lokker mænd i biografen. Hvilket er kvindelige hovedroller, som har opnået en eller anden popularitet for at være charmerende og tiltrækkende i forvejen, før de kan bære deres egne film.

Der er desværre få mænd som gider at se enten ukendte kvinder (Charlies Angels) eller ældre og/eller uattraktive kvinder, selvom de er kendte (Ghostbusters, Oceans 8) bære en action/komedie film. Om man vil det eller ej, er sexappeal stadig afgørende for om en dyr testeronbaseret film med kvinder i hovedrollen vil være succesfuld.

Af en eller anden grund, så behøver superheltefilm ikke følge den regel. Om det er pga brand recognition (Captain Marvel), at karakteren i forvejen skal være populær (Wonder Woman) eller om det bare handler om kvalitet, kan man vel argumentere. Men både Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Alicia Vikander og Scarlett Johansson virker i stand til at bære deres egne succesfulde film på trods af ringe kvalitet, så jeg holder på at starpower er en vigtig faktor, når brand recognition ikke kan gøre det.
Gravatar

#7 CaGoDa 6 måneder siden

og soundtracket med Destiney Child var og er den dag i dag stadig en ørehænger
Gravatar

#8 Durante 6 måneder siden

Vi må godt nok hade kvinder grænseløst sådan som film flopper nu for tiden
Gravatar

#9 nwinther 6 måneder siden

Jeg vil give damen lidt ret.
Jeg gider sjældent at se actionfilm med kvinder, fordi de alt for ofte anvendes urealistisk. Når den 50 kg. tynde model rykker rundt på fire gigantiske mænd, som var de kosteskafter (fordi det kan Jason Bourne eller noget).

Jeg ser ikke superheltefilm, men dér er præmissen jo, at damen har superkræfter og derfor betyder (naturlig) fysik ikke noget, eller i hvert fald meget mindre.

De bedste actionfilm, er dem hvor helten har klare begrænsninger og er oppe imod en overmagt, de er nødt til at bruge en alternativ måde at bekæmpe på, end ”brute force”.
Når Ripley kunne klare Xenomorph-dronningen, var det fordi hun brugte lastrobotten, og når Sarah Connor kunne klare den sidste terminator, var det fordi hun fik den lokket ind i en hydraulisk presse.

Jeg vil hellere se en thriller/action/krimi, hvor kvinden bruger sine naturlige styrker (det jeg vil kalde kvindelist), eller intelligens, end at hun vinder en armlægningskonkurrence mod verdens stærkeste mand, fordi hun bare er bad-ass.

”Realisme” tænker jeg er væsentligt (indenfor filmens præmisser, selvfølgelig).

Og selvom Charlies Angels har en eller anden kuriøs relevans (fordi der engang var en populær TV-serie med pigetrioen som præmis), så finder jeg den i udgangspunktet underlig, fordi man har nogle utrolig dårlige forudsætninger i en fysisk kamp, ift. hvis man havde tre mænd. Der skal med andre ord være en vildt god forklaring på, hvilke egenskaber kvinden har, der kompenserer for den gennemsnitligt lavere muskelmasse. Det svarer til, at man stiller med 11 kvinder til en fodboldkamp mod et rent mandehold.

Hvis jeg skal gå længere ind i den analyse, så vil jeg mene, at kvinden (i en actionsituation) vil undgå en fysisk kamp mod den tungere mand, medmindre hun står i en meget fordelagtig situation (altså overrasker manden med paraderne nede), eller i det mindste får lov at betale prisen (dvs. får en gang læsterlige tæsk, og derpå tager flugten).
Jeg kan sagtens købe ind på præmissen ”den kvindelige agent” – det er der masser af historiske eksempler på. Min ”suspension of disbelief” rækker bare ikke helt så langt, som ved den mandlige agent.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#10 Ryder666 6 måneder siden

Reborn Sith (4) skrev:
#1 Helt enig. Personligt ville jeg have gættet på, at folk synes at det er et elendigt cast.. Men kan jo tage fejl


Du har sikkert ret.
Jeg læste heller ikke nyheden godt igennem. Så var lidt hurtig på tasterne. Ellers, ville jeg have set, at det var en kvinde, der kom med den udtalelse.

Skriv ny kommentar: