Som vi skrev igår på Filmz, har Christopher Nolans ”Interstellar” ikke klaret sig lige så godt, som man havde håbet på over weekenden. Filmen måtte se sig slået på målstregen af Disneys ”Big Hero 6″, der hev knap 6 millioner flere dollars hjem ved billetlugerne.

Se også: Anmeldelse: “The Grand Budapest Hotel”

Om det manglende fremmøde til Christopher Nolans rumeventyr dels skyldes de kritiske røster, der har kaldt videnskaben i filmen for utroværdig, kan man kun gisne om. Men nu svarer instruktøren i hvert fald igen på noget af kritikken.

”Videnskaben bag filmen er meget tillukket, men Kip Thorne (astrofysiker og videnskabelig konsulent på ‘Interstellar’) har skrevet en bog om, hvad der er sandt og hvad der er falsk om videnskaben i filmen. Fordi meget af det er, selvfølgelig, spekulationer,” siger Nolan i et interview med Daily Beast.

Han slår også fast, at man skal se “Interstellar” mere end en gang for virkelig at forstå videnskaben bag.

”Der har været mange spontane tweets fra folk, der kun har set filmen en enkelt gang, men hvis man virkelig ønsker at forstå videnskaben, der ligger til grund for filmen, er man nødt til at give filmen tid og eventuelt læse Kip Thornes bog,” siger han.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Ispep 8 år siden

Vil man dybere ind i videnskaben, så er det en god ide at læse Kip Thorne. Dette er dog ikke altafgørende for filmen, om man fuldt ud forstår teorierne. Filmen lægger i højere grad op til en tematisk diskussion om menneskets evolution, kærlighed, samhørighed m.m. Ambitiøs sci/fi på næsten tre timer har sikkert stødt mange fra sig og Nolan. Jeg spår en lovende fremtid for Interstellar.
Gravatar

#2 Ceepa 8 år siden

Jeg vil give Nolan helt ret! Jeg var selv inde og se den i går med en kammerat! Vi var begge enige om at den satte nogle tanker i gang! Og den skulle også lige synkes et par gange inden vi ville diskutere filmen.. Men hvor meget ved vi om ormehuller, tidsrejse og den 5. dimension? Not so much. Det man også skal huske er, at det er en film og der er plads til kunstnerisk frihed! Lidt det samme som folk tit glemmer om "1864" Jeg nægter at tro på, at man kan se "Interstellar" ÉN gang og så forstå alt teorien bag og fatte alt, hvad der foregår på det store lærred!

Jeg vil selv give filmen 5½ stjerne ud fra Filmz.dk standarder og den eneste grund til at den ikke får 6 (endnu) er, at jeg kun har set den én gang og ikke fatter alt hvad der bliver sat i spil.
Gravatar

#3 KeeZ 8 år siden

#2 Nogle af os med interesse inden for astrofysik og diverse teorier, kan godt forstå teorien bag filmen, og jeg er glad for han tog sin kunstneriske frihed især i den sidste del af filmen. Jeg forklarede også et par familiemedlemmer om teorierne dagen efter, da de ikke helt kunne forstå sammenhængen.
Gravatar

#4 Ceepa 8 år siden

Nogen kan HELT Sikkert forstå det, men tror at 99% af de folk som har set filmen IKKE har den store idé om hvad de forskellige teorier indebærer til fulde... Langt fra
Gravatar

#5 Lawman 8 år siden

Superfed film, men så er den hellere ikke sværere at forstå - det er jo ikke rocket science. Eller? :)
Gravatar

#6 Ceepa 8 år siden

#5 Det er ikke handlingen, men teorien, der bliver brugt i filmen :)
Gravatar

#7 danish99 8 år siden

Lidt lige som dr 1 elendige serie så ligner det samme reaktion som Ole Bornedal havde. Man kan ikke tåle kritik også selv om den er rigtig.
King
Gravatar

#8 danish99 8 år siden

En film skal underholde på den ene eller anden måde. Hvis folk ikke forstår filmen, så har instruktøren ikke gjordt det godt nok. Jeg ser film for at blive underholdt. Jeg blev underholdt til 3 stjerner af denne film og jeg behøver ikke se den flere gange.
King
Gravatar

#9 Baby Strong 8 år siden

#7 & 8; Det er jo logik for perlehøns, at man ser en film for at blive underholdt..
Hvorfor generaliserer du mht., at man ikke kan tåle kritik også selv om den er rigtig?? Det er én person, der er i fokus her.. Det er selvfølgelig helt fair, at den ikke var til mere end 3 stjerner i din optik, men kender du til, at man kan ændre mening om en film..? Jeg stempler da også nogle film første gang, men i og med at du istedet ytrer din mening om filmen - ganske ubegrundet og usammenhængende ift. nyheden - fremfor at kommentere på hvad nyheden lægger op til, så vil jeg skyde på, at du leder efter opmærksomhed.. igen igen.. Gaab!
Gravatar

#10 Ispep 8 år siden

danish99 (8) skrev:
Hvis folk ikke forstår filmen, så har instruktøren ikke gjordt det godt nok


SÅDAN! Verdens bedste argument. Jeg tror Linse Kessler er enig med dig.

Skriv ny kommentar: