Nordisk Film Biografer viser gerne “The Irishman” – men det kræver økonomiske indrømmelser fra Netflix.

Netflix har opgivet at lande en aftale med store nordamerikanske biografkæder som AMC og Cineplex om en biografpremiere til Martin Scorsese-filmen “The Irishman”. Parterne kunne ikke finde et kompromis.

Derfor bliver der nu tale om en begrænset biografpremiere i USA og Storbritannien, når “The Irishman” åbner i udvalgte biografer den 1. november med global streaming-premiere på Netflix 26 dage senere.

Særligt perioden imellem premiere i biografen og på streaming har været til diskussion, som det også var tilfældet i 2018 med Netflix-filmen “Roma”.

Men det såkaldte biografvindue – eksklusivperioden på typisk tre måneder – er ikke et ultimativt krav til Netflix fra Danmarks største biografkæde:

”Alt er op til forhandling. Der er i princippet ingen grænser for, hvad vi kan vælge at vise i vores biografer, bare aftalen er tilstrækkelig økonomisk lukrativ for os. Vi er ikke religiøse over for enkelte delelementer i en aftale,” siger Christian Rønnow Hansen, der er filmchef i Nordisk Film Biografer, til Filmz.

Cannes Film Festival har siden 2018 krævet, at film i festivalens hovedkonkurrence skal udstyres med en regulær fransk biografpremiere, hvilket udelukker film fra premiere på en SVOD-platform som Netflix i tre år.

Men den slags krav har Nordisk Film Biografer altså ikke på forhånd til Netflix, hvis de vil vise “The Irishman” i flertallet af de danske biografer.

Alligevel tror Christian Rønnow Hansen ikke på en aftale denne gang med Netflix, der ikke vil kompensere biograferne tilstrækkeligt for et få et kortere biografvindue:

”Der skal to parter til at være enige, men der skal også to parter til at være uenige. Realistisk set tror jeg ikke, at en enighed står lige rundt om hjørnet.”

Senest har Netflix hyret et selskab med speciale i globale biograf-aftaler, hvilket kan føre til en aftale om dansk distribution – læs om det her.

Martin Scorseses gangsterfilm med et estimeret budget på 150 millioner dollar og en rolleliste med navne som Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci og Harvey Keitel handler om den organiserede kriminalitet i USA i tiden efter 2. verdenskrig.

“The Irishman” får premiere den 27. november på Netflix.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: