FilmNation skal forsøge at sælge Netflix-film globalt – arbejder tæt sammen med Scanbox i Danmark.

Netflix har fået nej til premiere på “The Irishman” i de største amerikanske biografer, der har fået tilbudt 26 dages eksklusivitet – læs om det her.

Biograferne vil nemlig igen i år – ligesom det var tilfældet med “Roma” i 2018 – ikke undergrave biografvinduet på tre måneder. Derfor siger de største biografer nej tak til den store Netflix-film fra Martin Scorsese.

Men Netflix er fast besluttet på at give en global biografpremiere til “The Irishman” samt selskabets andre award-favoritter som “Marriage Story”, “The Laundromat”, “The King” og “The Two Popes”.

Derfor har Netflix nu allieret sig med selskabet FilmNation, der skal finde internationale distributører til Netflix-filmen, hvilket skal forhandles under Toronto International Film Festival, som begynder i denne uge, skriver Screen.

FilmNation er ikke en ubekendt aktør i de danske biografer, hvor deres film i de seneste år er blevet distribueret af Scanbox.

Således har Scanbox sendt FilmNation-film som “Logan Lucky”, “The Big Sick”, “Suspiria” og “Life Itself” i biografen i Danmark.

Senere i september giver Scanbox premiere på “Smerte og ære” og “Late Night” – begge efter aftale med FilmNation.

Derfor er Scanbox den oplagte FilmNation-partner i Danmark til at distribuere pakken af Netflix-film.

Og Scanbox er ikke mindre oplagt af det faktum, at selskabet i 2018 distribuerede “22 July”, “Roma” og “Bird Box” direkte for Netflix.

Dengang ville Scanbox dog ikke offentligt stå ved, at man arbejdede for Netflix, som ikke respekterer biografvinduet. Således blev Scanbox-ledelsen siddende, da “Roma” tidligere på året vandt en Bodilpris for netop at være blevet distribueret af Scanbox – læs om det her.

Scanbox oplyser til Filmz, at man aktuelt ikke har indgået aftale med FilmNation om at distribuere “The Irishman” i Danmark.

Toronto International Film Festival begynder den 5. september.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Justin 2 år siden

Tror ikke Netflix får noget ud at det, hvorfor skulle biograferne ødelægge det der holder dem i live

Skriv ny kommentar: