I løbet af sommeren forlød det, at komponisten Danny Elfman, som stod bag musikken på både “Spider-Man” og “Spider-Man 2”, ikke var interesseret i at komponere musikken til det kommende tredje filmkapitel i eventyret om den netsvingende superhelt, og i et interview med About.com forklarer komponisten grunden til bruddet med instruktøren Sam Raimi.

Elfman, som gennem mange år har arbejdet sammen med Raimi, fortæller: ”Jeg arbejer ikke på ‘Spider-Man 3’. Den er jeg helt ude af. Jeg vil ikke komme til at savne det. ‘Spider-Man 2’ var en rædsom oplevelse. Det er ligesom min forbindelse med Sam er fuldstændig bristet. Så vidt det angår mig, gik han i seng, blev klonet af rumvæsner, og da han vågnede var han ikke den samme person, som jeg har kendt i et årti.”

Elfman forklarer, at han ikke kunne forene sig med filmens såkaldte ‘temp music’, som er allerede udgivne musikstykker, der sættes ind over den råklippede film, før den rigtige musik komponeres.

”Han gik direkte fra nummer to på min liste over yndlingsinstruktører til det direkte modsatte af hvad jeg går efter i en filmoplevelse, hvilket er alt det jeg kunne gøre på ‘Spider-Man 1’, kunne jeg ikke gøre på ‘Spider-Man 2’,” siger Elfman og tilføjer: ”Han blev så ekstremt knyttet til sit valgte ‘temp music’ at jeg ikke engang kunne tilpasse min egen musik tæt nok. Lad mig sige det på denne måde: Jeg kunne ikke komme tæt nok på mig selv, og slet ikke på alle andre der var med på lydsporene fra temp-musikken.”

Dette er dog ikke ensbetydende med, at Elfmans tema ikke vil kunne høres i den kommende “Spider-Man 3”, da Raimi ejer rettighederne til det.

”Nå ja, han kan gøre som han lyster,” siger Elfman. ”Det er første gang at jeg er skredet fra en instruktør i 20 år og forhåbentlig den sidste gang at jeg er nødt til at vende ryggen til nogen, men det blev ligesom utåleligt. Og jeg har arbejdet på nogle ret tunge film, så for at sige det, må det have været ret slemt. Jeg har været i utrolige krigszoner i 55 film, men dette er første gang, at jeg har måtte sige: ‘Nu er det nok. Det er bare ikke det værd.’ Jeg vil hellere genoptage min tjans som tjener, end at lave ‘Spider-Man 2’ igen og have samme oplevelse.”Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 nostromo 16 år siden

Wow, I feel sorry for Danny. I always liked his style, while crazy and whacky some times he was still good old Danny Elfman. To be honest, I did sense something was wrong on Spiderman 2, it was very empty of what one would expect of Danny, when you listen to his scores, such as Good Will Hunting, Big Fish, Edward Scissorhands, Batman, etc. You name it, even Planet of the Apes, had something special. In Spiderman it was like he used some of his unfinished work from park 1 and threw in an ending.

To hear that he has parted on such horrific terms when it comes to his relationship with Sam, I really don't understand where these directors get the idea, they can piss all over the composers... Man what a disrespectful prick. Still I do like Sam for most of his work, but I favor Danny over Sam. But that's just me...

Girl: It said my cookies aren't turned on? What am I supposed to do, pour some milk on myself and show them my tits?
Gravatar

#2 nakalay 16 år siden

Raimi er en elendig instruktør. Han har været heldig med Evil Dead-trilogien (immervæk de to første), men ellers har han i mine øjne ikke præsteret noget som helst. Må han gro en kilotung og ondartet tumor i røven.
We've got chicken tonight. Strangest damn things. They're man made.
Gravatar

#3 filmz-jackhammer2002 16 år siden

Danny er imo et værre tudefjæs... man kan sq ikke få alt hvad man vil have, selvom man har ihh så åhh så mange års erfaring indenfor branchen... godt at Raimi har rettihederne til tema'et så det kan bruges i den nye
Hvis det ikke længere gør ondt, så betyder det at du er død...
Gravatar

#4 filmz-mortenbrunbjerg 16 år siden

jackhammer2002 - han er vel ikke mere et tudefjæs end at han lavede 2'eren selvom det var en forfærdelig oplevelse for ham, og da 3'eren tydede på at blive ligesådan, sagde han nej. Det er i mine øjne kun fornuftigt.
www.mortenbrunbjerg.dk
Gravatar

#5 dfms 16 år siden

#3 Du er nok mere til Hans-Tågehorn-Zimmmmmer :)
Gravatar

#6 filmz-moonbird 16 år siden

jeg kan sgu da godt føle med Danny, hvad er der ved at lave musik, instruer film eller andet hvis man ikke engang kan få lov til at sætte sit fingerpræg på det. jeg elsker alle Danny elfmans værker i Timburton filmene hvor han for lov til at gøre stortset det han vil. vi må jo heller ikke glemme at hvis det var det han ville kunne han sagtens gå tilbage til at spille i band og få en karriere på den front, hvor han kan gøre nøjagtig hvad han vil.
I'm a woman, and i like action films with lots of blood and violence you got a problem with that!?
Gravatar

#7 The Insider 16 år siden

Ja, temp-tracks udarter sig ofte til et stort problem for filmkomponisterne. Dog kan jeg ikke have den store sympati for hr. Elfman, som ikke har leveret noget spændende i årevis, og er langt, langt væk fra sin storhedstid i slutningen af 80'erne og starten af 90'erne.
War. War never changes.
Gravatar

#8 lasse78 16 år siden

De er jo bare begge mænd med en stærk fornemmelse for hvad de vil have eller lave, og så vælger den ene at gå. Ka sku ik se det helt store i det.
Jeg har set bege spiderman film og kan på ingen måder huske musikken til dem, så at en anden komponist kommer på "who cares".

Både Danny og Raimi er folk jeg syntes har præsteret noget udsædvanligt, og syntes stadig at de formår at udvikle sig og prøve forskellige ting af. Det har jeg stor respect for. Troer at det ville være kedeligt hvis fks Raimi blev ved med at lave Evil Dead film (selv om jeg nok ville æde dem alle råt hehe) så jeg syntes kun at det er fedt at han har muligheden for at prøve kræfter med det super commercielle(el hvorn det staves).
Mon ik det er en lille drøm han får opfyldt der?
OMK Danny, så medvirker han da stadig i ultra spændende projecer. "Charlie And The.....", "og den der nye dukke/animations film.
http://lasseelkjaer.dk/

Skriv ny kommentar: