I forbindelse med et nyt casting-initiativ er der blevet produceret den “Matrix”-inspirerede kortfilm “Du skal ikke tro, du ikke er noget”, hvor den danske instruktør Manyar I. Parwani (“Himlen falder”) medvirker sammen med filmproducenten Peter Aalbæk Jensen, der indtager rollen som Morpheus. Filmen kan ses på klartiloptagelse.dk.

Det nye casting-initiativ bærer navnet Klar Til Optagelse og beskrives i en pressemeddelelse fra Zentropa som en hel ny måde at caste på – et forsøg på at gå nye veje inden for dansk film.

Det er Danmarks største åbne casting, hvor alle, der har skuespillerambitioner, kan deltage. Alder, erfaring, uddannelse, etnicitet, køn osv. er ikke det afgørende – det handler om talentet, og der søges otte skuespillertalenter, der skal spille de bærende roller.

Man tilmelder sig på hjemmesiden klartiloptagelse.dk, hvorefter man kan uploade en 3 minutters video, hvor man skal vise sit talent. På baggrund af disse videoer udvælges de personer, der kommer videre til personlig casting.

Castingen er åben for tilmeldinger nu og frem til 26. oktober kl. 12.00.

Læs Filmz’ anmeldelse af Parwanis “Himlen falder”.Vis kommentarer (22)

#1 12 år siden

Og det koster 350,- at melde sig til. Pengemaskine som forsøger at fremstå som noget andet.
Gravatar

#2 HighFlyer15 12 år siden

Ha ha.. Jeg grinte helt vildt da den skæggede gamle mand vendte sig om xD
Kaldte han sig selv for "Ål"..?! xD
*suk* Dansk film sucks når det kommer til at være seriøst..
Gravatar

#3 Dumpduck 12 år siden

Jeg synes på en måde det er ok, at det koster en lille sum at tilmelde sig. Ellers går der bare x factor i den - 10 mere eller mindre talentfulde og 1.000 retarderede.
Gravatar

#4 Takeshi_K 12 år siden

Dumpduck (3) skrev:
Jeg synes på en måde det er ok, at det koster en lille sum at tilmelde sig. Ellers går der bare x factor i den - 10 mere eller mindre talentfulde og 1.000 retarderede.

Det kommer da ikke til at begrænse antallet af håbløse mennesker, bare fordi det koster lidt. Mor og Far skal da nok betale for det. :)
"But it's not who you are underneath, it's what you *do* that defines you." (Rachel Dawes from Batman Begins)
Gravatar

#5 filmz-Spookymulder 12 år siden

Hvorfor skal i være platte når det kommer til Dansk film ?
Jeg syntes sku det var en fed måde at lave sådan en film på. Endeligt lidt visionær fra dansk film side :P
Gravatar

#6 dewin 12 år siden

#5 Aih? Endelig lidt visionær? De kan ikke engang komme på et koncept selv, men må kopiere alt deres lort, og så bliver det engang en omgang crap! Joyces Christ!
Gravatar

#7 PJP 12 år siden

jeg ku altså ik ta den seriøst li så snart de begyndte at snakke dansk :P jeg sad og forventede en engelsk accent eller sådan noget xD dunno why :P synes bare det blev plat...
Gravatar

#8 filmz-Silencio 12 år siden

Swush: Man har tydeligvis ingen indsigt i filmbranchen, når man udtaler at det er en pengemaskine. Det beløb, der måtte komme ind fra deltagergebyret kan ikke måle sig med de ressourcer, der er brugt på at stable det her på benene. Der er mange ildsjæle i branchen, der har knoklet for at få det her op at stå.

dewin: Der er forskel på koncept og formidling. Konceptet er originalt, hvis du har taget dig den tid til at sætte dig ind i, hvad det går ud på. Formidlingen bygger på en bevidst parodi på Matrix. Det bliver der tydeligvis ikke lagt skjul på.

Der er også lavet et instruktør statement i forbindelse med projektet.

Gravatar

#9 gi-jones 12 år siden

Kortfilmen er flot filmet, og ideen med at markedsføre projektet på den måde er også fedt. Men at afkræve skuespillere betaling for at gå til casting er at overtræde en ret klar og fornuftig uskreven regel, og i en stensikker måde at sikre, at enhver med seriøs skuespilserfaring vil holde sig langt væk.

Hvis det markedsføres rigtigt kan det i øvrigt sagtens blive til mange penge.
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#10 jessup 12 år siden

Mon ikke man kunne forestille sig at de skal bruge det filmede materiale fra castingerne til en selvstændig produktion? Forskellen på en casting og de auditions vi ellers ser på tv er at de kan være mere specifikke (videre rammer for) i hvad de beder de deltagende om. Makhmelbaf(senior) lavede en fremragende film Salaam Cinema der handler om amatører(eller måske er det skuespil) der skal til audition til hans film.
This is just until June

Skriv ny kommentar: