Biograferne i Danmark regnes ikke for en del af kulturen – kan sammenlignes med fitnesscentre, siger kulturministeren.

Det var en glædelig nyhed for de mange danske kulturinstitutioner, da et flertal i Folketinget i juni kunne annoncere sommerpakken, der gav halv pris på adgang til kulturaktiviteter i Danmark.

Desværre for biograferne bliver de ikke regnet for kultur af politikerne, der i stedet valgte at støtte museer, spillesteder med siddende publikummer, orkestre, teatre, revyer, cirkusser, Folkeuniversitetet, foreningsaktiviteter, videnspædagogiske aktivitetscentre og zoologiske anlæg:

”Vi fik besked på, at vi ikke var en del af kulturen, og at vi derfor var skrevet ud af forhandlingerne. Hun sammenlignede os med fitnessindustrien,” siger Danske Biografer-direktør Lars Werge til BT om afslaget fra kulturminister Joy Mogensen.

Dermed har biograferne konkurreret til fuld pris denne sommer imod en række andre tilbud, der altså med statens hjælp har solgt entré til det halve.

Læs også ‘Biograf-ejer: Derfor smadrede jeg “Mulan”‘.

Samtidig har biograferne kæmpet med mangel på nye storfilm, der er blevet udskudt til senere på året eller helt til 2021.

Det har nu fået flere biografer til at tale åbent om en kamp for overlevelse imod lukninger og konkurs.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Skak2000 2 år siden

Jeg kan godt forstå biografernes frustrerende situation.
Men jeg kan godt forstå, at en biografer hører hjemme i kategorien sammen med Zoologiske have mv.


Gravatar

#2 Johnny42 2 år siden

Wow, det er da kultursnobberi på højt plan. Men det vidner også bare endnu engang om en kulturminister der skøjter rundt som en elefant på rulleskøjter i en glasbutik. Hvis ikke man kan snakke om kultur i krisetider, hvor der er meget der er trist, men hvor kulturen kan samle folk og bringe lidt glæde i en trist hverdag, hvornår kan man så?
Gravatar

#3 Alfonsen 2 år siden

Skak2000 (1) skrev:
Jeg kan godt forstå biografernes frustrerende situation.
Men jeg kan godt forstå, at en biografer hører hjemme i kategorien sammen med Zoologiske have mv.Nu kan man faktisk gå zoo til halv pris...... men kan personligt ikke forstå hvorfor der ikke har været bare lidt nytænkning fra biografernes side her under/efter nedlukningen, hvor er tiltag som repremiere af "klassikere" til nedsat pris blevet af feks., ville personligt gerne have været inde og se Tilbage til Fremtiden serien 3 onsdage i rap så længe prisen var fair (en 40-45kr), og listen af film er lang, ghostbusters, frækkere end politiet tillader, terminator, star wars, rambo, Lethal Weapons, 48timer ect. ect. i fortsætter bare selv, med bare lidt initiativ og samarbejde biograferne imellem burde tiltag som dette havde været "nemme" af lave.....
Gravatar

#4 Johnny42 2 år siden

#3 Det syntes jeg da også der har været, i hvert fald fra CinemaxX's side. Jeg inde og se Lord of The Rings: The Only Cut, Marathon i søndags. Måtte dog droppe den sidste halve times epilog for at nå det sidste tog hjem.

Nordisk Film har dog været lidt fodslæbende, men de har både vist Aliens og The Matrix, og de kommer med i hvert fald de første to Harry Potter film.

Skriv ny kommentar: