Streamingtjenesterne betaler for lidt i løn, mener danske instruktører, manuskriptforfattere og skuespillere. 

Netflix tilbyder et utal af originale film og serier for bare 79 kroner om måneden. Men det har en pris. Og den er for høj.

Det mener foreningerne Danske Dramatikere, Dansk Skuespillerforbund og Danske Instruktører, der nu danner fælles front for bedre lønninger hos streaming-tjenesterne:

”Streamingtjenesterne skal selvfølgelig have mulighed for at lave en ordentlig forretning, men de skal betale det, som det koster, og de skal respektere det system, vi har i Danmark. Vores system bygger på, at man kan producere for en relativ lav betaling, men til gengæld får vi alle del i indtjeningen,” udtaler Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund.

Derfor ønsker de danske kunstnere i filmbranchen, at Netflix ikke kun betaler et engangsbeløb for produktionen, men derimod tilslutter sig den danske rettighedsmodel.

Den model sikrer løbende indtægter til de udøvende kunstnere fra COPYDAN-systemet, genudsendelseshonorar samt royalties fravideresalg af danske produktioner.

Netflix har aktuelt øget selskabets gæld til fordel for flere film og serier – læs om det her.


Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Bachone 1 år siden

Så lav noget godt så får i måske mere i løn næste gang.

Hvis i laver lort så får i løn derefter.
Gravatar

#2 spedisci 1 år siden

#1 jeg tror ikke helt du forstår problemstillingen.
Der er lave udviklingsomkostninger i Danmark, fordi man så i stedet får del i royalties m.v. Det er dette Netflix forsøger at komme udenom og derfor ikke "betaler nok". Det har ikke noget at gøre med "at der bliver lavet lort". De frie markedskræfter er stadig på spil, men markedsvilkårerne er blot anderledes i Danmark.
Men den ene er naturligvis ikke tvunget til at arbejde med den anden.
Gravatar

#3 Bachone 1 år siden

Danske film producenter og skuespillere er vel bare griske.

Enten er der kontrakt på det eller ej.

Altså enten er man enige om løn mv eller os er man ikke og så må man finde et andet job, eller tage jobbet og acceptere lønnen.
Gravatar

#4 Bishop 1 år siden

#1
Er du i familie med Geekalot?
Gravatar

#5 Nagash 1 år siden

Netflix er et amerikansk selskab, de skal ikke lønne efter danske standarder, med mindre lortet produceres på dansk jord.
Skal dog ikke afvise, om der har været noget i forbindelse med The Rain, men ellers så må de danske skuespillere altså indordne sig efter den kontrak de underskriver. Ellers er de jo velkommen til at takke nej.
Gravatar

#6 Tyler Durden 1 år siden

Netflix har indtil videre været en underskudsforretning. Derfor er det ikke underligt de ikke kan udbetale løn i den helt store “Hollywood-vægtklasse”. Hvis man lever af sin profession som dansk skuespiller, er det forståeligt nok at man ikke acceptere alt for store cuts i løn. Til gengæld er det en fri verden, så måske nye kræfter får budet, og de rutinerede kræfter må kigge andetsteds efter (deres vante) indtjening.
"I love the smell of napalm in the morning..."

Skriv ny kommentar: