[ANNONCE] “Dark Phoenix” er afslutningen på “X-Men”-sagaen og en forvirrende tidslinje – her er den kronologiske rækkefølge på filmene.

“X-Men”-filmene udspiller sig langt fra i den rækkefølge, de er lavet, som er: “X-Men”, “X2”, “X-Men: The Last Stand”, “X-Men Origins: Wolverine”, “X-Men: First Class”, “The Wolverine”, “X-Men: Days of the Future Past”, “Deadpool”, “X-Men: Apocalypse”, “Logan”, “Deadpool 2” og “X-Men: Dark Phoenix”.

I “X-Men Origins: Wolverine” er der scener tilbage fra 1800-tallet, hvor Logan kæmper under Den amerikanske borgerkrig i den indledende prolog.

Den første fulde film i tidslinjen er dog “X-Men: First Class”, der udspiller sig under Cubakrisen i 1962.

Herfra begynder forvirringen med præmissen for “X-Men: Days of Future Past”, hvor Mystique myrder Trask, hvorefter hun bliver fanget og brugt til at fortsætte med Sentinel-robotterne, der bliver et problem for mutanterne i 2023, hvor de er truet af udryddelse ved begyndelsen af “Days of Future Past”.

I denne tidslinje finder “Apocalypse” og “Dark Phoenix” ikke sted, men i stedet bliver fremtiden “X-Men”, “X2” og “The Last Stand” i perioden 2003-2006.

Herefter ligger handlingen i “The Wolverine”, hvor Logan er påvirket af Jeans død efter “The Last Stand”. Ved slutningen af “The Wolverine” i en post-credit-scene mødes Logan med Professor X og Magneto, der på den måde lægger op til begivenhederne i fremtidsdelen af “Days of Future Past” i 2023.

I denne del af tidslinjen er det uklart, om “Deadpool”-filmene finder sted – Deadpool medvirker dog i en noget anden udgave i “X-Men Origins: Wolverine”, som finder sted i 1979 til 1981.

Fra 2023 sendes Wolverines sind nu tilbage til 1973 i “Days of Future Past”, hvilket skaber en alternativ tidslinje, hvor Wolverine og en ung Professor X forhindrer Mystique i at myrde Trask.

Ved slutningen af “Days of Future Past” tager en ung William Stryker 1973-udgaven af Wolverine til fange og påbegynder Weapon X-programmet, hvilket ophæver tidslinjen fra “X-Men Origins: Wolverine”.

Herfra begynder tidslinjen i “Dark Phoenix”, der starter i 1975 med en ung Jean Grey, der er involveret i en bilulykke, som tilsyneladende gør hende forælderløs, hvilket fører hende til Charles Xaviers ‘School for Gifted Youngsters’.

Herefter udspiller begivenhederne sig i “X-Men: Apocalypse” i 1983, hvor Wolverine bliver befriet. Her bliver der indsamlet blod fra Wolverine af ‘Essex Corp’ – hvilket bliver indledningen til “Logan”.

I 1992 kommer vi så til handlingen i den nyeste “X-Men: Dark Phoenix”, hvilket annullerer den første “X-Men”-trilogi, men som baner vejen for de to “Deadpool”-film.

Herfra ender vi igen ved 2023 og slutningen på “Days of Future Past”, der har ændret på den originale tidslinje.

Herefter sker ‘The Westchester Incident’, hvor en ældre Professor X dræber syv X-Men, som det fortælles i “Logan”, der udspiller sig i 2029.

Til foråret får spinoff-filmen “The New Mutants” efter planen premiere. Det er endnu ukendt, hvordan den vil påvirke “X-Men”-tidslinjen.

“X-Men: Dark Phoenix” kan fra i dag købes til hjemmebiografen hos Blockbuster.dk – og lejes fra d. 21. oktober.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: