Med 33.093 publikummer mod sidste års 25.680 er den danske kortfilmfestival CPH:DOX i 2008 blevet større end nogensinde før. Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Det er sjette år i træk, at festivalen vokser, men aldrig før er publikumstallet steget så markant. De regulære filmvisninger har solgt væsentlig flere billetter i år – de internationale topscorere var bl.a. “A Complete History of My Sexual Failures”, “Man On Wire” og “Maradona By Kusturica”, men det er ikke mindst de danske film, der er gået rigtig godt.

Med stiftelsen af en helt ny pris, DANISH DOX AWARD, var dansk dokumentarfilm netop en af de helt store satsninger på årets CPH:DOX – og det blev en succes såvel kunstnerisk som publikumsmæssigt.

Nikolaj Viborgs “69”, der sammen med “Solange on Love” vandt årets DANISH DOX AWARD, snuppede også Publikumsprisen – og er den film, der blev set af flest mennesker under CPH:DOX ’08.

CPH:DOX er for alvor begyndt at give international genlyd. Branchebladet Variety skriver bl.a., at CPH:DOX har ”plantet sig solidt som en af Europas vigtigste dokumentarfilmevents”, hvilket primært skyldes brancheplatformen DOX:FORUM, der blev oprettet sidste år og i stigende grad trækker internationale distributører og filmopkøbere til landet i november.

CPH:DOX 2009 vil løbe af stabelen fra 6. – 15. november.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: