“Star Wars”, “Star Trek”, “Harry Potter”, “Indiana Jones”, “James Bond”. Filmselskaberne – og fansene – er glade for franchises, der giver biografgængerne mulighed for at vende tilbage til de kendte figurer og universer igen og igen og giver selskaberne mulighed for at bygge videre på allerede etablerede succeser.

På Filmz’ liste over Filmz i fokus er langt størstedelen af filmene franchises – eller potentielle franchises – og de mest populære filmserier har da også været særdeles lukrative for filmselskaberne i tidens løb.

“Harry Potter”-serien har omsat for svimlende 5,4 milliarder dollars på verdensplan, men de seks “Star Wars”-film er dog stadig den mest populære franchise igennem tiderne, hvis man tager højde for inflation.

Andre lukrative franchises tæller bl.a. “James Bond”, “Batman” og “Shrek”. For slet ikke at tale om “Avatar”, når efterfølgerne rammer biograferne…

Hvilke franchises synes du er verdens bedste? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (58)
Gravatar

#51 darkwizat 11 år siden

Star Wars................
Gravatar

#52 Åkepool 11 år siden

BN (48) skrev:
Det forpligter mig jo næsten til at lave en liste over mine yndlings-franchises her i tråden. ;-)


Og det ser jeg frem til :)
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#53 filmz-Ice 11 år siden

#52

Disse to franchises vil 100% befinde sig i Bns liste:

Star Wars
Ringenes Herre

:-)
Gravatar

#54 Bony 11 år siden

At nogen helt seriøst kan vælge "Saw"-franchisen fremfor nogle af de nævnte, er mig fuldstændig en gåde.
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#55 Ghump 11 år siden

Jeg har svært ved at komme i tanke om noget større end Star Trek.

Der er nævnt en del "franchises" i denne tråd som kun strækker sig over 2 eller 3 film - og hvor det var kendt før man overhovedet gik i gang med at filme, at det drejede sig om en afsluttet historie. Prøv lige at se hvor meget/lidt der kan malkes på Ringenes Herre idag... Eller om 10 år... Til den tid vil Star Trek stadig komme med nyt materiale, og serierne vil stadig sælge som varmt brød både på tv og DVD/BD.
Gravatar

#56 Åkepool 11 år siden

Ice (53) skrev:
#52

Disse to franchises vil 100% befinde sig i Bns liste:

Star Wars
Ringenes Herre

:-)


Jeg forventer at han har "Star wars" som nr. 1, derfor jeg i et tidligere indlæg skrev "samme som bn" :)
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#57 Iversen 11 år siden

Star Wars, uden tvivl.

Aldrig har jeg været så opslugt af film, som jeg har med denne serie. SW har jo et kæmpe univers, med et kæmpe potentiale, som i den grad er blevet (mis)brugt.
Jeg har aldrig selv læst bøgerne, tegneseriene og hvad der nu ellers blev udgivet af lignende ting, udover Star Wars galaxies(MMORPG) som bragte mig tilbage til filmens smukke univers, fantastiske stemning og karakterer.

Der er så mange ting som gør SW eminent, Universet som før nævnt, der er så kolosalt med så mange væsner, planeter, byer og fra bar fights til destruktionen af hele planeter, pod racers til kæmpemæssige star destoyers, osv. osv.

Men det der gør SW rigtig god, er den klassiske Good Vs. Evil, og en ung drengs udvikling igennem de 3 første film, fra den uforglemmelige scene på Tatooine hvor Luke står og kigger på solnedgangen med John Williams fantastiske score i baggrunden, til det endelige opgør mod hans ærkefjende på The Death Star.
Lukes søgen på hans forældres skæbne, hans egen fremtid, og ikke mindst hans opdagelse af Kraften, og Jedi Ordnen, med Ben-kenobi som hans mentor undervejs.
Og rejsen undervejs, med en af de bedste karaktere film historien har set, Han Solo.

Det er selvfølgelig Episode 4-6 der er de bedste film, og de eneste der har den rigtige SW følelse. De efterfølgende er udemærket, de blev bedre hen af vejen. Men en okay tilføjelse, der kunne fortælle os mere om det store universet og dens utallige mystiske, og karismatiske karaktere.
Gravatar

#58 Lord Beef Jerky 11 år siden

#57 er ikke dum at høre på... resten af jer kunne lære en del her =)
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"

Skriv ny kommentar: