Hit-serien “Roseanne” er blevet droppet efter racistisk tweet fra seriens stjerne.

I perioden 1988 til 1997 var “Roseanne” hos Disney-ejede ABC blandt de mest populære sitcoms overhovedet.

For to måneder siden gjorde serien så comeback med den folkelige Roseanne Barr tilbage i titelrollen og imponerende seertal. Men det blev et kort comeback.

Tirsdag sendte Roseanne Barr et racistisk tweet om Barack Obamas tidligere rådgiver, Valerie Jarrett, hvilket fik Disney til at droppe serien, skriver CNN.

Barr har siden slettet tweetet og undskyldt sig med, at hun skrev det under påvirkning af sovepiller.

“Roseanne”-sagen fuldender en skidt Disney-uge, der begyndte med “Solo”-skuffelse og derpå aktie-fald.

Roseanne Disney tweet / Filmz.dk


Vis kommentarer (35)
Gravatar

#1 Mejse 1 år siden

måske man bare skulle slukke sin telefon før man tager sovepiller :P
Gravatar

#2 Star Trek fever 1 år siden

Åh ja. Humor har heller ingen gang i den nye korrekte verden.
Gravatar

#3 Geekalot 1 år siden

#2 Jeg er fyldt med humor, sort eller på grænsen til det små racistiske. Men kan nu heller ikke lige se hvad der skulle være så sjovt ved det tweet, Og er egentlig også lidt overrasket over lige Roseanne kunne finde på det. Men at lukke ned for serien er lige i overkanten syntes jeg, specielt efter hun undskyldte så hurtigt for det. Men det jo igen USA :)
Gravatar

#4 Justin 1 år siden

#3
Det er ikke kun i USA af man skal passe på negre, mindes et reklamefoto fra H&M med en neger på
Gravatar

#5 Morten Vejlgaard Just 1 år siden

#4 Det der har intet med aflysningen af 'Roseanne' at gøre. Tilbage på topic, eller find et andet forum, tak!
Gravatar

#6 Mejse 1 år siden

#2 se Star trek Fever #4 er en troll, kommer med provokerende udtalelser, for at få en reaktion, jeg svare på provokerende udtalelser, fordi jeg er dum nok til at falde for det :)

men ja altså humor eller ej, så burde man nok lige tænde hjernen og tænke på om det nu er noget man burde sige, freedom of speech betyder jo ikke man kan sige hvad man vil uden konsekvenser :)
Gravatar

#7 Star Trek fever 1 år siden

Siger bare at nu stikker det igen af. Rosanne har ytret sig mindre klogt, så nu står flere hundrede uden arbejde. Og hvorfor? Fordi en eller anden føler sig krænket. Vi får en lukket bonert verden, hvor ingen tør ytre sig. Samtalen dør, folk lukker sig inde, af frygt for udskammelse. For ingen har regelbogen. Hvem er fredet når det kommer til humor? Udover sorte og muslimer selvfølgelig
Gravatar

#8 Geekalot 1 år siden

#7 Er jeg nok meget enig med dig i.
Gravatar

#9 Mejse 1 år siden

#7 jamen helt enig, i at der skal findes en balance som ikke er der lige nu, men det betyder jo ikke at man ustraffet skal kunne sige den slags, som forresten ikke virker som et forsøg på at være sjov, så det kan vel næppe kaldes humor ? man kan sige i de fleste tilfælde var hun nok bare blevet fyret, meget retteligt, meeeeen da hun mere eller mindre er hele showet, er det så annulleret, om det er en overreaktion eller ej, kan man diskuterer, men hvis man som firma ikke kan stå inde for det ens stjerner siger, så må man jo lukke det.

der er jo også masser af shows og komikere der kommer med racistiske jokes, det sker bare som en større helhed, det her kommer fra hende personligt, og hun skal være hovedperson i en "inkluderende familie serie" det går jo ikke, man kan ikke bare sige "en er fyret for at sige noget racistisk" man bliver nød til at se på situationen og ikke generaliserer.

men det er jo nok et spørgsmål om at man som offentlig person, er mere begrænset, der er jo ingen "normale" mennesker der står over for samme problematik, men situationen er svær, for hvad er alternativet i lige præcis denne situation ?

tænker det er en taber situation lige meget hvordan man håndterer den, så man må nok bare se på hvad man som firma vil stå for, og handle derefter, om det er rigtigt eller forkert vil altid blive diskuteret, og der vil altid være nogen der er utilfreds.

men tænker at hun bare er gået over grænsen i forhold til om det er humor eller bare en fornærmelse, og at man er på sovepiller er jo bare ikke en undskyldning.
Gravatar

#10 steadi07 1 år siden

#9 - Ifølge rygter er Disney ved at undersøge mulighederne for en spin-off serie med hende der spiller Roseannes søster og John Goodman.

Jeg synes ikke, med fare for at påkalde mig forummets vrede, at Roseannes tweet er sjov. Og med tanke på, at en del af Roseannes tweets tidligere har været rimeligt gak-gak, så tvivler jeg på, at hun ikke vidste, hvad hun gjorde.

Jeg vil mene, at du, også i Danmark, kan blive opsagt for at ytre dig racistisk. Det sker fra tid til anden.

Skriv ny kommentar: