Ved prisuddelingen af tvprisen 2009 blev der i går uddelt priser til de bedste danske præstationer inden for tv-branchen.

Især dominerede DR uddelingen og tog hele 15 af de i alt 26 tv-priser med hjem. Deres populære dramaserie “Sommer” inkasserede som topscorer fire priser – bl.a. for bedste tv-drama og bedste manuskript.

TV 2 tog i alt syv priser med hjem, deriblandt for årets tv-vært, der gik til Jesper Steinmetz.

DR2’s filmmagasin DR2 Premiere fik prisen for bedste aktualitetsprogram, og veteranen Søren Ryge Petersen blev hædret med branchens ærespris Årets Otto.

Af andre vindere kan nævnes Zentropas “Klovn”, der løb med prisen for bedste comedy, samt årets satireprogram “Slemme slemme piger”, produceret af STV, begge under TV 2.

En liste over prisvindere kan ses hos tvfestival.dk.Vis kommentarer (25)
Gravatar

#1 Åkepool 14 år siden

Den side linket linker til, viser kun 17 vindere, selvom der på siden står: Se de 26 vindere.

Så hvor kan jeg se resten?
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#2 colette 14 år siden

ÅRETS AKTUALITETSPROGRAM: DR2 Premiere / DR / DR2
Det er fortjent - Mikkel Munch-Fals var i DR2 Premiere raffineret, veltalende og charmerende.
Gravatar

#3 enfilmnørd 14 år siden

"Slemme, Slemme Piger", som årets satire-program?

Ddt forstår jeg ikke. Selvfølgelig, hvis valget er har stået mellem dem og "Winnie og Karina", så tager man selvfølgelig den lort, der lugter mindst.

Jeg vil dog tro, at et program som "Quantaro Mysteriet", hører med i denne kategori. Om ikke andet, kunne de komme det i denne kategori, så udsendelsen kunne vinde en pris. Det har "Quantaro Mysteriet" fortjent.

Ellers ser det okay ud; ikke noget ærligt, ud over DR2-Premiere, den var fortjent.

Ikke at jeg forsøger at være smagsdommer... ...eller jo, lidt måske
"Guuump! Whats your sole purpose in this army?"
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
Gravatar

#4 Lard Hanson 14 år siden

#3 kunne ikke være mere enig mht. Slemme slemme piger.
Gravatar

#5 sunz 14 år siden

LOL....DR er bare på grænsen til at være pinlig her for tiden. TV2, som ikke er statsejet, er på nuværende tidspunkt omtræng 20-30 gange bedre end DR.

DR2 Premiere, Deadline, Quantaro Mysterie, Troldespejlet (selvføgelig), Min italienske drøm (eller var det på TV2?) og Sommer er de eneste godt jeg umiddelbart kan genkalde fra DR.
Gravatar

#6 MTK 14 år siden

#5

Jeg kan ikke på stående fod komme på noget nævneværdigt TV 2 har lavet i det forgangne år, så ud fra det synes jeg skam DR klarer sig rigtig fint. Hvis man nu skal vælge side.

På den anden side er det ikke nogen nyhed at de to hovedkanaler leverer noget af det argreste lort den hårdt belastede sendeflade bliver udsat for, mens de to 'eksperimentelle' kanaler TV 2 Zulu og DR2 står for alt det spændende - og især mellem de to er jeg glad for at vi stadig har DR2, som er den eneste kanal tilbage i Danmark for dem der interesserer sig for andet end Michael Jacksons døde kadaver og Annies patter.

Men, let's agree to disagree.
Gravatar

#7 ducktorwho 14 år siden

gazoo (5) skrev:
LOL....DR er bare på grænsen til at være pinlig her for tiden. TV2, som ikke er statsejet, er på nuværende tidspunkt omtræng 20-30 gange bedre end DR.

DR2 Premiere, Deadline, Quantaro Mysterie, Troldespejlet (selvføgelig), Min italienske drøm (eller var det på TV2?) og Sommer er de eneste godt jeg umiddelbart kan genkalde fra DR.Ja, TV-2 er i al fald en del mere underholdende end den gamle statsradiofoni. Især DR2 har det af helvede til for tiden, synes jeg... Ingen nye programmer af nogen særlig underholdningsværdi, efter min mening. Hvor er satire-fredag? Resultat af pengemangel?

Men derfra og så til at sige at TV-2 ligefrem er en god kanal... Arj.

Der er ganske få programmer, jeg ser på TV - og det' kun fordi jeg ikke kan købe dem på DVD. Enkelte dramaserier, som sjovt nok kører på TV-2 Charlie, for eksempel.

Alle de klamme realityserier, talent-shows og sitcom genudsendelser, de sender over hele møllen på dansk TV, tænder mig fuldstændig af. Det er næsten en skam at man selv kan programlægge sin TV-aften med så stor lethed i dag, for ellers var der nok flere der ville læse bøger, med det elendige udbud af flimmer vi har at vælge imellem.
Gravatar

#8 ducktorwho 14 år siden

MTK (6) skrev:

mens de to 'eksperimentelle' kanaler TV 2 Zulu og DR2 står for alt det spændendeHvornår har Zulu været "eksperimental" og leveret spændende programmer??
Gravatar

#9 MTK 14 år siden

Siskonian (8) skrev:
Hvornår har Zulu været "eksperimental" og leveret spændende programmer??


Jeg synes der er en smule kant i deres 'Djævleræs', og jeg vil nok kalde 'Zulu Royal's dækning af diverse royale begivenheder for eksperimentel. Der var også en grund til jeg brugte anførselstegn.

Men vi kan vel godt blive enige om at DR2 og TV 2 Zulu i hvert fald er mindre mainstream, end deres respektive moderkanaler?
Gravatar

#10 Hr_sol 14 år siden

Altså, efter at have læst vinderne har jeg indset at der stort set ikke er noget godt i fjernsynet længere!!!

Sommer var så middelmådig som en serie overhovedet kan blive.

Klovn skulle have stoppet efter midten af fjerde sæson! Hvordan kan en serie der på nuværende tidspunkt kun går ud på at malke succesen vinde for årets comedy (igen) ???? Der er jo intet nyt under solen?

Slemme Slemme Piger vil jeg slet ikke bruge tid på at komme ind på.

DR2 Premiere kan som det eneste program ikke være mere fortjent med at vinde. Virkelig, virkelig godt! :)

Livvagterne. Ad for helvede! Forfærdelig historie, elendigt skuespil, og ja det værste ved hele serien - Rasmus Bjerg. Jeg er ked af det, men for helvede! Jeg kan simpelthen ikke se ham i en seriøs rolle. Det virker så forkert. Mest fordi han taler med nøjagtig samme stemme som når han er én af hans "karaktere".

Jeg tror jeg dropper resten af listen. Men generalt har det været elendigt med originale ideer inden for tv-verdenen de sidste par år (Med undtagelse af Brian Mørks - Med løgn på og faktisk også Dagens mand som jeg finder meget underholdende)

Men jeg håber aldrig vi kommer til at se Skråplan, Winne og Karina, Frank Molinos forunderlige fortællinger, Slemme Slemme Piger, Mørk og Jul og jeg ved denne serie ikke engang er kommet endnu, men jeg er bange for at serien "Kristian", der bliver Zulu's nye store sats på at blive det nye Klovn, kommer til at være alt, alt for mainstream og chanceløs. Uden at skulle sige det selvfølgelig :)

Skriv ny kommentar: