Københavns kultur- og fritidsudvalg vælger nu at annullere beslutningen om at lukke hjemme-adgangen til Filmstriben for kommunens borgere.

Tidligere på ugen kom det frem, at beslutningen om at lukke for hovedstadens tre gratis streamingfilm om måneden til hovedstadens biblioteksbrugere via streamingtjenesten Filmstriben blev taget på et forkert grundlag.

Forvaltningen havde således opgivet forkerte tal i forhold til, hvor mange der benytter Filmstriben i København. Således er tjenesten mere populær end først antaget.

Desuden har brancheorganisationerne Dansk Skuespillerforbund og Danske Filminstruktører presset på for at bevare københavnernes adgang til gratis streaming.

Det har Københavns kultur- og fritidsudvalg ved et møde i dag nu valgt at lytte til – Filmstriben bevares i sin nuværende form i hovedstaden.

Samtidig placerer Alternativets kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde, skylden for den forkerte beslutning hos forvaltningen:

”Det blev tydeligt, at der var blevet opgivet forkerte oplysninger fra forvaltningens side,” siger Rosenkilde til Politiken.

Læs også ‘Hollywood-gigant går ind i streamingkrigen: Tilbyder indholdet gratis‘.

De sparede midler fra afmeldingen af Filmstriben skulle være gået til et større fokus på e-bøger og børnematerialer til kommunens borgere. Det må nu i stedet lade vente på sig.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: