Hvis de amerikanske biografer vil have lov til at vise “The Last Jedi”, så skal “Star Wars”-filmen spille i den pågældende biografs største sal fra premieren og fire uger frem. Det får nu amerikansk biograf til at boykotte “The Last Jedi”.

Se også: Disney presser biograferne med vilde krav for “Star Wars: The Last Jedi”

Disneys krav skaber nemlig problemer for de mindre biografer i USA. Derfor har Dells Theatre med kun én sal i byen Dell Rapids med 3.700 indbyggere fravalgt den nye “Star Wars”-film:

”Hvis alle fra byen kommer, så ville vi alligevel løbe tør for mennesker efter en til to uger,” siger Dells Theatre-ejer Jeff Logan til Argus Leader.

Og netop fordi Dells Theatre kun har én sal, så ville borgerne i Dell Rapids med Disneys krav in mente ikke kunne se andet end “The Last Jedi” frem til midten af januar i tilfælde af et ja.

Samtidig kræver Disney 65 procent af billetsalget, hvilket ifølge Jeff Logan vil betyde underskud, hvis han skulle vise “The Last Jedi”.

“Star Wars: The Last Jedi” får dansk premiere d. 13. december.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (25)
Gravatar

#1 LarsMan89 2 år siden

Hvad betyder "in mente"?
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 2 år siden

#1 Fra Ordnet: 'I tankerne ofte med hensyn til en tidligere gjort erfaring som man gerne vil drage nytte af'.
Gravatar

#3 Mejse 2 år siden

kan ikke ligefrem sige det er fair, meeeeen det er der jo så heller aldrig nogen der har sagt det skulle være, det er den dejlige fordel ved at have et produkt, næsten alle vil gøre næsten alt for at være en del af.
Gravatar

#4 Tsunamijhoe 2 år siden

Disney er ved at blive en mobber. Hvis de får lov til at købe Fox så kan de for alvor diktere alt lige fra indretning til concession i biograferne. Ydermere vil det nok betyde den spæde opgang af voksen film med r-rating vil pløjes tilbage til tween film med pg-13 rating.

De skal passe meget på ikke at ødelægge det gode ry de har opbygget siden 70erne. Stort er ikke altid godt,se bare amazon,som formår at blive dårligere og dårligere jo større de bliver
Gravatar

#5 Nagash 2 år siden

Tsunamijhoe (4) skrev:
se bare amazon,som formår at blive dårligere og dårligere jo større de bliver


Det der må du virkelig gerne uddybe.
Gravatar

#6 Geekalot 2 år siden

Ville elske hvis alle biografer ville droppe den film. Ikke på grund af jeg ikke gerne vil se den. For elsker star wars. Men de krav de stiller viser bare hvor store de allerede er nu. Så med tanke på de er ved at opkøbe videre, håber jeg de vælger den film fra.
Gravatar

#7 Mejse 2 år siden

#6 gør de ikke :) men giver dig ret i at kravene ikke burde gælder alle, altså for de større kæder og den slags, er det stadig en guldgrube så de er ligeglade, men for små biografer kan det give problemer.
Gravatar

#8 kblood 2 år siden

#7 Det krav burde slet ikke være der... hvis filmen er god nok, så skal den nok blive i den største sal helt af sig selv. Det burde ikke være noget man tvinger dem til. Ret dårlig stil af Disney.
Gravatar

#9 Mejse 2 år siden

#8 tja der er krav, til alle film mere eller mindre, der er jo forhandlinger om hver enkelt film, og så handler det bare om hvilken en af parterne der har de bedste kort på hånden, det har disney i denne her situation, om det er okay eller ej, probobly not men tja det er forretning, og det foregår med alle film, det er bare sjældent filmselskabet har så gode kort på hånden, eller at forhandlingerne bliver offentlig gjort :)
Gravatar

#10 Nagash 2 år siden

#9 - Det kommer nu nok også an på markedet.. I USA kan de gøre den slags. Men jeg tror næppe det går i EU og da slet ikke i Danmark. De ville få konkurrencestyrelsen efter sig hurtigere end de kunne blinke.

Skriv ny kommentar: