Norsk og britisk radio stopper med at spille Michael Jackson efter afsløringer i “Leaving Neverland”.

Den har allerede fået fjernet og genindsat en voksfigur i Rødovre Centrum. Nu slukker dokumentar-filmen “Leaving Neverland” for musik fremført af Michael Jackson.

Det er norske NRK og britiske BBC, der fjerner Michael Jackson fra spillelisterne efter “Leaving Neverland” har rejst nye overgrebs-anklager imod den afdøde pop-stjerne.

BBC har ikke siden d. 23. februar spillet et nummer med Jackson, imens NRK slukker for King of Pop i to uger fra på fredag d. 8. marts.

Så langt vil man dog ikke gå hos DR:

”I DR arbejder vi ikke med sorte lister over kunstnere, vi ikke spiller på radio. I stedet forholder vi os løbende til musikken og ikke mindst musikkens kontekst og overvejer, om der er omstændigheder, der gør, at vi for eksempel skal undgå at spille konkrete sange i en periode,” siger radiochef Gustav Lützhøft til DR.

Du kan se traileren til dokumentar-filmen lige her.

“Leaving Neverland” får dansk premiere d. 7. marts arrangeret af CPH:DOX, imens den vises på DR fra d. 8. marts.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Tasuef 3 år siden

Jeg håber at de alle sammen bliver sagsøgt af rettighedshaverne til hans musik. Det er helt vildt så mange der skal straffes i øjeblikket før de er dømt for noget som helst. Kevin Spacey står også til en kæmpe erstatning hvis han bliver frikendt, da hans sag har kostet ham en tv-serie samt en Oscar. Principper er billig til salg...
Gravatar

#2 Snipp 3 år siden

#1 ye håber han bliver frikendt så vi kan se noget mere af ham. Han er en alt for god skuespiller og har en del år endnu.

Synes også det er latterligt at man ikke gider at spille hans musik pga. hvordan han var personligt. Hvis man lige pludselig ikke kan lide musik fordi personen efter 20 år bliver anklaget, så er man lidt bims i hovedet.

Men med det sagt så er der noget over det. I 93 blev han første gang anklaget og gav 23 millioner til ofrets familie. Så der måtte jo være noget. I 2004 blev han dog frikendt for en anden sag. Der er flere der har været ude og påstået de også var ramt. Så ja der er måske noget hold i det, meen jeg vil nu ikke stoppe med at lytte til hans musik. Han er trods alt the king of pop.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#3 Johnny42 3 år siden

Fordi der kommer en dokumentar er det ikke det samme som en dom(Måske er det ifølge folkedomstolen). Måske gjorde han noget, måske ikke. Det vil en dokumentar aldrig kunne besvare, kun endnu en retssag.
Gravatar

#4 h0iby 3 år siden

Man har givet for meget magt til folk der beskylder andre for noget - uden der er beviser for det.
Gravatar

#5 Justin 3 år siden

Folk burde høre den her radio udsendelse
https://podtail.com/podcast/den-korte-radioavis/sa...
Gravatar

#6 OliverDK 3 år siden

Snipp (2) skrev:
#Men med det sagt så er der noget over det. I 93 blev han første gang anklaget og gav 23 millioner til ofrets familie. Så der måtte jo være noget.


Om MJ er skyld i de anklager der rettes imod ham aner jeg af gode grunde ikke, men forlig i US erså vidt jeg er orienteret ikke erkendelse af skyld eller "der er noget om snakken". Det er så vidt jeg er blevet forklaret af amerikanske bekendskaber almindelig retspraktisk for at lukke en eventuel lang, opslidende, "PR" ødelæggende retsag, mm.

Så kan man naturligvis argumentere at et forlig også er ødelæggende, men når alt kommer til alt står du som anklaget i en loose/loose situation. Det er ren pest eller kolera og derfor bliver sager som disse ofte reduceret til cost/benefit eller med andre ord hvad taber du mest på "overall" - et forlig eller en efter højeste sandsynlighed lang, opslidende og PR ødelæggende retsag, som vil koste dig langt mere end forliget gør også selvom du ender med at blive frikendt i sidste ende. Desuden vil dem der mener du er pædofil stadig mene det og finde andre veje til at pege fingrene af dig alligevel.

Det sagt, så igen jeg aner ikke "om der er noget om snakken", som jeg ser det var MJ en "forstyrret" person der var mentalt plaget af en unormal hård opvækst, hvor han aldrig fik lov til at være barn. Han virkede derfor på mig som et person der aldrig mentalt var vokset op og derfor befandt han sig godt i selskab med børn - det bliver man dog ikke pædofil af, men det rejser jo i vores tid en masse spørgsmål når man ser en fysisk voksen mand i selskab med børn på den måde og det giver da rig mulighed for eventuelle amoralske opportunister til at øjne "muligheder".

Omkring selve sagen, så finder jeg det bekymrende at stoppe med at spille hans musik på baggrunden af anklager. Det virker som om BBC og NRK har nogle folk ansat der mener det er deres job at agere lidt ala dommere og det synes jeg faktisk er skræmmende.

Jeg mener, at folk kan slukke for radio'en hvis de ikke er i stand til at skelne artisten fra anklager der højest sandsynligt aldrig vil blive bevidst eller modbevidst.

Personligt kan jeg godt skelne artisten eller retter hans værker fra manden. Han lavede noget af det mest imponerende kunst i mands minde og jeg tror der går længe inden vi ser en i hans kaliber, hvis noget sinde.
Gravatar

#7 kenneth86 3 år siden

Snipp.. det har han også været ude og sige mange gange at han fortrudt at han betalte men det var advokaterne som forslag det også fordi han var midt i en verdenstur. Der har været rygter ja men manden er aldrig dømt. Mange siger jo sådan nogen ting for at få hurtig penge for enten Michael Jackson bo eller fra sladderbladene. Jeg ved ikke om han har gjort noget eller ej men det ændre ikke på at jeg er vild med ham som kunster. Hvad han gjorde privat aner jeg ikke for jeg kendte ham ikke som privat menneske men kun som kunsteren Jackson
Gravatar

#8 Snipp 3 år siden

#6+7 tjaaeh hvad ved jeg. Det var jo også bare en tanke. Som jeg sagde så blev han jo frikendt i en anden sag, så det var også kun måske. Det virker bare som om der var noget. Synes det mærkeligt man bare lige et indgår et forlig på 23 mil hvis man er sikker på man er uskyldig jo. Om han fortryder det senere eller ej. Jeg har intet imod ham og kan da sagtens lytte til hans musik hvis det blev spillede i radioen.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#9 kenneth86 3 år siden

Snipp. Altså det er USA og jeg forstår godt han ikke turdet og tag chancen i en retssal for beskyldninger om at være pædofile er man jo kendt skyldig på forhånd. Han var bange for at skulle ind og sidde men anden gang ville han bevise sin uskyld og det gjorde han. Det er det samme som faren til drengen som sagsøgte Jackson for at ha rørt hans søn vælger og begå selvmord kort tid efter Jacksons død så om det er dårlig samvittighed eller noget andet spillet ind ved jeg ikke.
Gravatar

#10 Snipp 3 år siden

#9 ja eller han begik selvmord fordi han er blevet mishandlet. Det er ofte det sker med folk der er blevet mishandlet som små.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: