Branche-ekspert forklarer, hvorfor Scanbox forsøger at skjule Netflix-aftale.

Som Filmz har afdækket, så vil Scanbox helst holde selskabets aftale med Netflix hemmelig – læs om det her.

Men det ér Scanbox, der er dansk distributør for Netflix.

Scanbox forsøger ellers at få det til at se ud, som om Netflix-filmen “Roma” biograf-distribueres af Netflix selv. Det er dog ikke tilfældet:

”Netflix har ikke mandskab eller infrastruktur til at håndtere en biografdistribution. Derfor tvinges de til at hyre udenforstående selskaber,” siger branche-ekspert Patrick von Sychowski til Filmz.

I Danmark er det udenforstående selskab altså Scanbox, der har biograf-distribueret “22 July” og “Roma”, som begge har fået eller får premiere i danske biografer ganske få dage før Netflix-premieren.

Dermed bryder Netflix med det såkaldte ‘biograf-vindue’, der normalt sikrer omkring tre måneder imellem biograf og streaming.

Derfor vil Scanbox ikke forbindes med Netflix:

”Disse selskaber vil ikke forbindes med en forkortelse af biograf-vinduet. Det er således hemmelige, komplicerede og følsomme aftaler for dem, som distribuerer og viser film fra Netlix,” siger Sychowski.

Eksperten forklarer videre, at i forsøget på at skjule Netflix-forbindelsen så anvender selskaber som Scanbox såkaldte ‘white labels’, hvilket gør det vanskeligt at koble Scanbox med Netflix.

Således har Scanbox booket Netflix-film i danske biografer under navnene Scott Rudin Productions og Esperanto Filmoj, der dog intet har med de danske biograf-visninger at gøre.

Scanbox vil ikke udtale sig i sagen.


Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Justin 1 år siden

Det er da klart af de ikke vil forbindes med Netflix
biograferne er pissebange for Netflix, og hvis det bliver kendt af de er distributør forNetflix, så vil biograferne nægte af noget som helst med dem af gøre
Gravatar

#2 Mejse 1 år siden

#1 det giver altså ikke mening.
Gravatar

#3 Kim Pedersen 1 år siden

#2: Som alt det øvrige troll'en fyrer af.

#1: Det er nu mere Netflix som har årsag til at være bange for biograferne. I årevis har tjenesten skreget: "Abonnenterne først" og nu giver de biograferne mulighed for at vise filmene, før de kommer på tjenesten. Det er ikke Netflix der disrupter biograferne. Det er biograferne som disrupter Netflix.

Skriv ny kommentar: