For et par år siden blev de trofaste og ligefremme fans af superheltefilmen “The Dark Knight” skuffede og sure over, at filmen ikke endte med at modtage nomineringer for bedste film og bedste instruktør ved Oscar-ceremonien året efter.
Se også: Første actionfyldte trailer til “The Dark Knight Rises”.
Nu har en af skuespillerne fra filmen, Eric Roberts, der spillede gangsteren Maroni, udtalt sig om, hvorfor præcis han mener, at filmen alligevel ikke fortjente at vinde:
”Hvad får du ud af en film om Batman? Underholdning, det er helt sikkert. Men hvad kan du tage med hjem i dit hjerte og sind?”
Roberts uddyber dog og forklarer, at han det til trods var godt underholdt af filmen, og at han kun har pæne ting at sige om instruktør Christopher Nolan.
Er du enig i Roberts’ udtalelser om “The Dark Knight”? Kan store Hollywood-blockbustere ikke både underholde og have noget på hjerte samtidig? Klik i ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.
#21 Business Monkey 12 år siden
Min ven føler, at akademiets medlemmer er tilbageholdende med at stemme på 1'ere og 2'ere, fordi så skal de måske stemme endnu mere på 3'eren, som kan vise sig at være en skuffelse (og som i Ringenes Herres tilfælde kan siges at være fæl sammenlignet med de forrige film - slowmotion helvede allesammen?)
Nu er Dark Knight trilogien vist ikke blevet fremlagt som en trilogi fra begyndelsen, men argumentet kan stadigt siges at holde, da de færreste filmtrilogier produceres ud i ét som Ringenes Herre. Det er åbenlyst et spørgsmål om smag og gætværk fra min vens side, men jeg synes det er et spændende synspunkt at tage. Hvad siger I?
#22 Richard Burton 12 år siden
#23 BN 12 år siden
Jeg har ikke sagt, at GWTW ingen som helst dybde havde - jeg har derimod henregnet den til kategorien af film, der ikke har nogen "særlig dybde". Og du må da indrømme, at den ikke ligefrem er socialrealistisk eller specielt realistisk, men snarere romantisk og melodramatisk på den gode, gammeldags Hollywood-måde, ligesom persontegningen heller ikke ligefrem rummer stor psykologisk dybde, men er relativt overfladisk. Jovist opdager vi nye sider af f.eks. Scarlet henad vejen, men det gør ikke hendes karakter eller skildringen af den specielt dyb. Hun bliver mere selverkendende, mere eftertænksom i forhold til den rendyrkede beregnende egoist, hun var i starten. Heri er der lidt dybde eller variation og visse elementer der kan knyttes sammen med den virkelige verden, men overhovedet ikke på samme plan som i f.eks. '12 Angry Men' og 'The Deer Hunter', hvor personerne mere ligner rigtige, nuancerede mennesker. Sammenlignet med disse film er GWTW's hovedpersoner tæt på at være karikaturer, eller de føles ihvertfald mere "filmiske" eller eventyrlige.
#24 Babo84 12 år siden
Yes. Dark Knight har meget sort og raffineret form for humor, som jokeren står for. Altså, hvem grinede ikke under blyantsekvensen? Det er da kunst. Men forventer man fald på halen komik, ja så er den ikke særlig sjov.
#25 Richard Burton 12 år siden
Margaret Mitchells roman er ikke kun et romantiseret portræt af borgerkrigen og sydstaterne. Det var faktisk ganske tæt på disse staters og menneskers forestilling om en verden af ære, noble gentlemen og dydige damer og man forsøgte at indrette sig herefter. Denne forestilling kommer også frem i John Adams serien, hvor sydstaternes ageren efter disse værdier, selv i datidig regi, forekommer gammeldags. Jacob Holdt (Amerikanske Billeder) kom forbi sydstaterne på sin vej og boede netop hos rige efterkommere med plantager og store hvide huse. Han måtte knibe sig armen over døtrene og den fuldkommen "fri fra viden om omverdenen" mentalitet, som herskede og hvorledes de levede i et parallel univers præget af romantiske forestillinger.
Men faktisk var det ganske social-realistisk. Hvorledes skal den tone så anlægges? Fra vort synspunkt kan ageren fra en 1940'er film forekomme teatralsk og melodramatisk, mens den i datidig regi kan være spot-on. En film som Battleground fra 1949 er rost til skyerne for sin realistiske portrættering af soldater som deltog i krigen, men formentlig vil mange i dag finde det "urealistisk", simpelthen fordi man har arvegods med i bagagen, som gør det umuligt at betragte tidsbilledet uden dette "filter". Man talte anderledes og agerede efter andre etiske og moralske normer, selv i de "laveste klasser".
Filmen "Blackboard Jungle" fra 1955 er umådelig grinagtig i nutidig kontekst, hvis man ikke virkelig abstraherer fra vor tid. Den gang var den dog kontroversiel og viste første generation af "vild ungdom", mobning etc. Social-realistisk eller Hollywood karikatur?
Scarlet O'Hara befinder sig i denne forestilling om sydstaterne og egen civilisation, hvor Rhett Butler er realisten med foden plantet i virkelighedens verden og pragmatikkeren, når det kommer til kærlighed og sex. Han festede og horede og Scarlett rives langsomt ud af boblen, gennem egne erfaringer, hvor hele hendes livssyn vendes på hovedet. For langsomt til at indse, at hun faktisk nok aldrig har elsket "sit idol" på "naturlig manér", men kun udfra en forkvaklet, omend romantiseret forestilling og at kynikeren Rhett, faktisk har været indbegrebet af "lev i nuet" og med en ganske sund argumentation for sin levevis.
De eneste karikeringer jeg kan få øje på, er portrætteringen af sorte, ellers vil jeg nu nok mene, at der er meget sandhed i det naive livssyn, som sydstaternes spidser vandrede rundt med.
GWTW skal ikke være nogen 12 Angry Men, den har slet ikke det samme på sinde og den skal også finde sit udtryk i en 100 år gammel glemt romantiseret civilisation, som selv for sin tid, blev betragtet på denne vis. En lille enklave af mennesker, med en håbløs naiv forestilling om værdier, som fik 100 års levetid. Så absolut socialrealistisk iht. sit udgangspunkt.
Og for lige at imødegå truslen om et SW epos, så får du hermed det sidste ord :)
#26 Ericmase 12 år siden
Det mærkelige ved TBU (The Bourne Ultimatum) er at den vandt for bedste klipning i 2008. Ret vildt at den vandt for det siden der var ekstremt voldsomt kameraføring.
#27 Babo84 12 år siden
Det er som det skal være. Intet fejlklip her, blot opvisning i teknisk overlegenhed.
#28 Kruse 12 år siden
Så det er lidt ligesom hvis Barcelona taber en kamp? Så er det ikke fordi at de spillede dårligt, men bare fordi at de ville vise en pointe ;)
#29 Batsy 12 år siden
Well, The Dark Knight er udentvivl et fremragende stykke action brag, men jeg som synes det mangler den visuelle stil på byen, som den havde i Gotham som Sir Ridley Scott går ind på. Er egentlig ligeglad om den fik en nominering, det har aldrig en batman gjort og tvivler Rises får en nominering, Oscaren er ikke "the most important thing in the world" Bare en god salgs bonus, alle vil se film som har vundet en Oscar, jeg vil men nu har den os vundet 2 oscars og fået nomineret nogle med i købet og det nok for mig i hvertfald. Men vis den da vandt den, var det da fortjent så synes jeg bare Begins også skulle vinde, da jeg synes den er den overlegen, det eneste "ace" TDK er Heath, og den lidt mere grovere historie, kampenescenerne synes jeg er bedre i Begins, synes de var nogle gange var langsomme i TDK, de virkede ikke som han slog for alvor (batman) for være ærlig.
#30 Richard Burton 12 år siden
Det er ikke så mærkeligt. Det var en såkaldt "Stamina Oscar of the Year" fordi klipperne havde så travlt med at klippe så mange små stumper sammen.