“The Dark Knight”-forfatter David S. Goyer måtte kæmpe for at undlade en ‘origin story’ til Heath Ledgers Joker-karakter.

Ét af de mest roste træk ved Heath Ledgers Oscar-belønnede Joker-rolle i Christopher Nolans “The Dark Knight” var, at skurken ikke havde en oprindelses-historie, hvilket var ganske nyt.

Ingen kendte Jokerens motivation for sine onde planer – han var anarkist – hvilket stod i modsætning til Jack Nicholsons portræt af Jokeren i Tim Burtons “Batman” – dengang fik DC-fans en baggrundshistorie.

Og selv efter succesen med “Batman Begins” så mødte Nolan og manuskriptforfatter David S. Goyer modstand fra Warner Bros.-toppen om idéen med en ‘origin’-løs Joker:

”Jeg husker, da vi talte om: ‘Hvad nu hvis Jokeren faktisk ikke rigtig har en oprindelses-historie?’. Selv efter succesen med ‘Batman Begins’ blev det betragtet som en meget kontroversiel ting, og vi mødte en del modstand. Folk var bekymrede,” siger David S. Goyer under Comic-Con.

Men Goyer og Nolan endte som bekendt med at få deres vilje, men de gav dog alligevel Jokeren ikke bare én, men flere baggrunds-historier – opdigtet af Jokeren – hvilket blot understregede karakterens psykopati.

Læs også ‘“Joker” væltede i klager – men intet i forhold til “The Dark Knight”‘.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: