Filmselskaberne Paramount og A24 arbejder nu for Netflix og Apple.

Tidligere modtog Netflix SVOD-resterne fra Hollywood-selskaberne, når deres film havde spillet i biograferne og derefter Blu-Ray eller VOD. Nu skifter magtforholdet.

Paramount (“Transformers”, “Mission: Impossible”) og A24 (“Lady Bird”, “Hereditary”, “Moonlight”) har således begge i november underskrevet produktions-kontrakter, hvor de producerer direkte til streaming.

Paramount har underskrevet en større aftale med Netflix, imens A24 nu arbejder for Apple.

De to aftaler vidner om et paradigmeskifte i filmbranchen, mener CFRA Research-analytiker Tuna Amobi:

”Dette er året, hvor filmbranchen indtræder i et nyt paradigme,” siger Amobi til The Hollywood Reporter.

Tidligere ville selskaberne primært producere til dem selv med en biograf-premiere for øje. Fremadrettet bliver virkeligheden mere broget.

Hollywood-giganterne Disney og Warner har imidlertid valgt en anden strategi.

I stedet for at samarbejde med streaming-giganterne så går de i krig. Disney lancerer til næste år Disney+, imens Warner også arbejder på en egen tjeneste – læs om det her.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Johnny42 2 år siden

Hvis Netflix betaler dem nok, så er der intet problem her. De store penge vil dog stadigvæk være i biograffilmene, så det vil selskaberne jo stadigvæk producere Til.
Gravatar

#2 Mejse 2 år siden

#1 ja det er jo bare ekstra sikker indtægt, nok ikke noget der i sidste ende vil ændre så meget, ud over at de fjerne noget risiko fra dem selv.
Gravatar

#3 Justin 2 år siden

Lader til at Hollywood studierne har fået øjnene op for at det der streaming noget måske ikke er så dumt
Gravatar

#4 Kim Pedersen 2 år siden

I betragtning af at to store Hollywoodstudier rulle ud med deres egne streamingtjenester mod slutningen af 2019, er det en interessant iagttagelse. Studiernes produktion af tv-serier til flow-tv er jo for nedadgående, fordi kunderne flygter over på streamingtjenterne. I modsætning til biografgængerne som ikke flygter nogen som helst steder hen. Så alt i alt er det såmænd en helt naturlig udvikling. Paramount har i mange år været i dyb krise, så de tager hvad de kan få, men det vedrører faktisk slet ikke deres produktion af spillefilm til biograferne.

Skriv ny kommentar: