EU blev skabt for at fremme fred og ikke mindst frihandel i Europa. Derfor kan du købe varer fra et andet EU-land uden at betale told. Men det gælder ikke streaming af film og serier. Her er der geografisk blokering – og det fortsætter.

Se også: Danske politikere kræver dansk indhold fra Netflix

Det er Variety, der skriver, at det folkevalgte Europa-parlament i Bruxelles har nedstemt et forslag om at afskaffe den såkaldte geoblokering.

EU-kommisionens forslag til Parlamentet ville gøre op med den geografiske blokering internt i EU, men derimod skabe et enkelt digitalt marked på tværs af de 28 medlemslande i EU. Men det bliver ikke til noget. Dermed forhandles det stadig nationalt, hvad Europas forbrugere kan streame.

Netflix arbejder dog stadig på at komme af med ‘geo blocking’. I første omgang ikke ved at få fjernet lovgivningen på området, men derimod ved at producere egne film og serier i højere grad, hvilket betyder, at Netflix kan tilbyde global premiere, da de dermed selv bestemmer over rettighederne.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Johnny42 3 år siden

globalt internet er globalt. Fuldstændig tåbeligt med geo blocking. Heldigvis har vi stadigvæk net-neutralitet. Lige indtil de store pengemænd smider tilpas mange millioner på lobbyisme.
Gravatar

#2 Star Trek fever 3 år siden

Hold nu fast hvor er EU, igen igen igen, ude af trit her

Geo-blocking er jo komplet latterligt. Det er sku en ommer
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#3 Kim Pedersen 3 år siden

Geoblocking er forudsætningen for at I overhovedet kan se de film I elsker. Så EU har for en gangs skyld tænkt på forbrugerne.

Skriv ny kommentar: