EU blev skabt for at fremme fred og ikke mindst frihandel i Europa. Derfor kan du købe varer fra et andet EU-land uden at betale told. Men det gælder ikke streaming af film og serier. Her er der geografisk blokering – og det fortsætter.

Se også: Danske politikere kræver dansk indhold fra Netflix

Det er Variety, der skriver, at det folkevalgte Europa-parlament i Bruxelles har nedstemt et forslag om at afskaffe den såkaldte geoblokering.

EU-kommisionens forslag til Parlamentet ville gøre op med den geografiske blokering internt i EU, men derimod skabe et enkelt digitalt marked på tværs af de 28 medlemslande i EU. Men det bliver ikke til noget. Dermed forhandles det stadig nationalt, hvad Europas forbrugere kan streame.

Netflix arbejder dog stadig på at komme af med ‘geo blocking’. I første omgang ikke ved at få fjernet lovgivningen på området, men derimod ved at producere egne film og serier i højere grad, hvilket betyder, at Netflix kan tilbyde global premiere, da de dermed selv bestemmer over rettighederne.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Johnny42 2 år siden

globalt internet er globalt. Fuldstændig tåbeligt med geo blocking. Heldigvis har vi stadigvæk net-neutralitet. Lige indtil de store pengemænd smider tilpas mange millioner på lobbyisme.
Gravatar

#2 Star Trek fever 2 år siden

Hold nu fast hvor er EU, igen igen igen, ude af trit her

Geo-blocking er jo komplet latterligt. Det er sku en ommer
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#3 Kim Pedersen 2 år siden

Geoblocking er forudsætningen for at I overhovedet kan se de film I elsker. Så EU har for en gangs skyld tænkt på forbrugerne.

Skriv ny kommentar: