Få af årets film har skabt så stor debat før sin premiere som Christian Tafdrups “En frygtelig kvinde”. For i en tid, hvor der er stor fokus på overgreb imod og krænkelser af kvinder, så har danskeren lavet en film om, hvor frygtelige kvinder er. Det er blevet for meget for en af verdens største filmfestivaler.

Se også: Anmeldelsen af “En frygtelig kvinde

Christian Tafdrup fortæller i et radioprogram om #MeToo-kampagnen, at Berlinalen har fravalgt “En frygtelig kvinde” på grund af emnet:

”Jeg har fået et helt konkret afslag fra Berlin [Filmfestival], som jeg har på brev, hvor de rigtig godt kan lide filmen, men de synes, at titlen er skrækkelig, og at den vil ikke bare støde festivalen, men publikum generelt,” siger Tafdrup til Radio24syv.

I “En frygtelig kvinde” bliver Rasmus kærester med Marie, der viser sig at være en frygtelig kvinde for Rasmus, fordi hun blandt andet vil spise kål til aftensmad og rydde ud i hans cd-samling.

Filmen er baseret på Christian Tafdrups egne oplevelser med kvinder. Og dem vil han nu dele med resten af verden:

”Der hvor jeg har været mest ulykkelig og langt fra mig selv i mit liv, det har været sammen med kvinder,” siger Christian Tafdrup.

“En frygtelig kvinde” har premiere d. 25. december.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (21)
Gravatar

#1 Johnny42 6 måneder siden

Så kvinder kan ikke være frygtelige, manipulerende eller krænkende? Nu får jeg faktisk lyst til at se filmen.
Gravatar

#2 uberpyle 6 måneder siden

Morten Vejlgaard Just, hvis mediet her skal fremstå som et nogenlunde seriøst et af slagsen, kunne det være du skulle forsøge med en lidt mere objektiv, saglig og knapt så nedladende tone i dine skriverier. Tydeligvis har Tafdrups film sat et eller andet igang i dig, så prøv at tygge lidt på dét, før du sætter dig og lader automatreaktionen skrive din "anmeldelse"...
Gravatar

#3 Snipp 6 måneder siden

#1 samme her - utroligt at en film der overhovedet intet har med det me-too fis skal censoreres. Utroligt at folk overhovedet tænker sådan. Kvinder er kontrollerende i de fleste tilfælde og har set flere tilfælde på frygtelig og manipulerende.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#4 knekker 6 måneder siden

#2 Hans artikel fejler ikke noget, problemet ligger i at du er feminist, der er let at trigger.
[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]
Gravatar

#5 Geekalod 6 måneder siden

er kvinder nu kontrollerende i de fleste tilfælde? holdning kæft nogle udtalelser du kommer med.
Gravatar

#6 uberpyle 6 måneder siden

knekker (4) skrev:
#2 Hans artikel fejler ikke noget, problemet ligger i at du er feminist, der er let at trigger.


... Er du fuld?
Gravatar

#7 Mejse 6 måneder siden

#3 kvinder er vel som alle andre, lige meget hvilket køn eller race de har.....FORSKELLIGE :)

dog er vi enige i at det er latterligt, hvis filmen ikke er velkommen fordi den handler om en "ond" kvinde.
Gravatar

#8 knekker 6 måneder siden

#6 Er du en sensitiv Feminist fra SJW miljoet? Det skulle ikke komme bag paa mig at det ogsaa var dig der anmeldte landsholdet for sammen at synge "store patter" i omklaedningsrummet efter de slog Irland.

Det er ret soergeligt den retning verden er ved at gaa, at man ikke maa sige noget som helst, uden at man faar saadan en SJW som dig paa nakken.
[i]filmz.dk - stedet hvor selvudnævnte film eksperter sammen, elsker at tude og brokke sig over Hollywood Block Buster film [/i]
Gravatar

#9 Snipp 6 måneder siden

#5 ud fra egne erfaringer og set hvordan venners forhold har udviklet sig så har det været kvinden og ikke manden. Men selvfølgelig er det også mændene. Vi er alle forskellige. Men min pointe er at filmen ikke skal fjernes fordi det er en kvinde. Hvis det havde været en mand så var den nok ikke fjernet og så er vi jo ude i diskrimination. Det er allerede diskrimination det de gør eller er du feminist, SJW, mandehader siden du synes det et okay?
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#10 steadi07 6 måneder siden

#2 - Jeg tror, at du misforstår Mortens tone i nyheden - den lader langt hen af vejen til at være båret af Tafdrups egne udtalelser omkring ham selv og om hvordan, at han aldrig har haft det så elendigt, som når han har været i parforhold.

Hvis du læser Mortens anmeldelse af filmen, så virker han mildt sagt ikke voldsomt begejstret for Tafdrup, filmen eller filmens budskab.

---

Når først "SJW"-mærkatet er kastet på banen, så plejer det at være svært sådan rigtig at få diskussioner videre derfra, men hey, lad mig forsøge.

Det kunne være fint, hvis Tafdrup havde mulighed for at vise hvad der specifikt står i Berlinalens afvisning af hans film, så vi kan læse hvad Berlinalen faktisk skriver til Tafdrup. Skriver film-festivaler virkelig så konkrete begrundelser for afvisninger?

Jeg troede, at der var så mange film at vælge imellem, så en afvisning var ret standard ala "Din film er rigtig interessant, men desværre føler vi ikke, at den matcher den profil, som vores festival har."

Det er desuden ikke kun Berlin der har afvist filmen, også Venedig og Cannes har afvist den, men der kender vi selvfølgelig ikke deres begrundelser.

Personligt synes jeg ikke, at det er verden undergang, at Berlin afviser filmen med den begrundelse, som de gør. Festivalen vælger jo sådan set selv hvilke signaler, som de vil sende og hvilke værdier, de som festival vil stå for. Og de har valgt, at Tafdrups film ikke passer til det publikum, som festivalen nu engang har.

#9 - Jeg har svært ved at komme på film, hvor manden er 100% et svin uden nogen positive træk, men jeg tænker, at de må eksistere et eller andet sted?

Sådan off-topic tænker jeg desuden, at der for de fleste er rimelig stor forskel på feminist og mandehader..

Skriv ny kommentar: