Thrilleren “mother!” splitter anmelderne og publikum. Genial eller komplet uforståelig? Der er stor uenighed om, hvad den symboltunge film egentlig handler om. Nu forklarer hovedrolleindehaver Jennifer Lawrence og instruktør Darren Aronofsky.

Se også: Anmeldelsen af “mother!”

De behøver dog ikke at forklare noget til flertallet af anmelderne, som godt kan lide tvetydigheden i “mother!”, hvilket afspejles i aktuelle 68 % på Rotten Tomatoes.

Publikum er derimod mere kritiske, hvilket betyder bundkarakteren F hos CinemaScore – der måler publikums tilfredshed med film.

De er tydeligvis ikke tilfredse med at blive forvirrede. Nu kommer “mother!”-holdet de utilfredse til undsætning med en forklaring.

I en snak med Collider kommer Aronofsky nu med en grundig forklaring på meningen med “mother!”: Det er en bibelsk genfortælling – fortalt fra Moder Naturs synspunkt:

”Filmens struktur stammer fra Bibelen, der er brugt til at diskuterer, hvordan mennesker har levet på denne jord,” forklarer Aronofsky og tilføjer, at forvirringen er bevidst.

Du kan dog kun forstå “mother!” på én måde, forklarer Aronofsky og understreger, at andre fortolkninger kun holder til et vist punkt og kan ende med at ødelægge filmoplevelsen.

Også hovedrollens Jennifer Lawrence har forklaret “mother!” igen og igen. Hun fortæller til Entertainment Weekly, at det er nødvendigt for at kunne forstå “mother!”, at man i forvejen ved og forstår, hvad den vil.

Bibelen i hånden og den store holger-fortolker-hat på hovedet er altså nødvendigt, hvis du skal forstå “mother!”.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Nagash 6 år siden

Synes da det er ærgerligt at begynde at forklare den. Det er jo netop styrken i hans film, at de skal og kan tolkes på 100 forskellige måder (minus Noah, dog).
Gravatar

#2 Justin 6 år siden

#1

Det lader til at du ikke er enighed med ham
"Du kan dog kun forstå "mother!" på én måde, forklarer Aronofsky"
Gravatar

#3 Mejse 6 år siden

må indrømme jeg syntes filmen var bedre, før jeg hørte forklaring....nu giver det for meget mening, i stedet for at være mystisk.
Gravatar

#4 Johnny42 6 år siden

Det publikum ikke er tilfreds med er vildledende markedsføring, og nu forsøger de at bortforklare det med, at det bare er fordi man ikke forstår filmen. Ifølge rottentomatoes er det 1/3 af alle anmeldere der ikke bryder sig om filmen, og det er altså ikke bare publikum eller pøblen som man også kalder dem.

Nu har jeg ikke selv set den, og får næsten lyst til det nu så jeg kan danne min egen mening, men jeg har besluttet mig for at jeg ikke vil give nogle af mine penge til dem, før den kommer på Netflix.
Gravatar

#5 Mejse 6 år siden

#4 hvad har utilfredsheden omkring vildledende markedsføring været ? hvad forventede folk at få ?
Gravatar

#6 Nagash 6 år siden

#2 - Skal indrømme at jeg ikke læste artiklen, netop fordi jeg ikke vil have en forklaring før jeg ser den. Og det lyder da også til på #3, at det er bedst at lade være :=

Skriv ny kommentar: