FBI har i flere måneder modtaget henvendelser om masseskyderi-planer inspireret af “Joker” – nu kommenterer FBI.

Normalt er efterretningstjenester ikke meget for at udtale sig i pressen. Nu gør FBI en undtagelse i forbindelse med “Joker”.

Tidligere på ugen kom det frem, at FBI siden maj har modtaget tip om sociale medie-opslag, der opfordrer til masseskyderier i forbindelse med “Joker”-premieren.

Nu kommenterer FBI på disse oplysninger:

”Vores standard er ikke at kommentere på specifikke undersøgelser, men FBI er i kontakt med ordensmagten og partnere i den private sektor om disse online-opslag. Som altid opfordrer vi befolkningen til at være på vagt og melde mistænkelig aktivitet til myndighederne,” udtaler FBI ifølge The Hollywood Reporter.

Det er særligt den højreekstreme incel-bevægelse, der vurderes som en trussel i forbindelse med “Joker”. FBI melder dog ikke om konkrete trusler.

Filmz har været i kontakt med den danske efterretningstjeneste PET, der ikke ønsker at kommentere konkret på “Joker”-premieren i Danmark – læs om det her.

Kilder fortæller dog til Filmz, at incel-truslen vurderes som primært et amerikansk fænomen hos de danske myndigheder.

“Joker” har amerikansk premiere i dag.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Johnny42 2 år siden

Blev da vist heldigvis en fuser. Men netop det med at man har snakket så meget om det kunne faktisk have været det der kunne have resulteret i at det blev virkelighed. Her har PET handlet klogt.

Uanset hvilke efterretninger der er og om der er forhøjet risiko ved visse begivenheder, så er det ikke noget de bør bringe ud til offentligheden, da det netop kan anspore visse personer og gøre det mere interessant at slå til ved disse begivenheder.
Gravatar

#2 Geekalot 2 år siden

Nu er den danske mentalitet heldigvis, langt bedre en den de har i USA.
Det svære går den danske ungdom stille og rolig i mod den amerikanske :(
Gravatar

#3 Mejse 2 år siden

#1 tror bare man ser anderledes på det når det nærmest er normalt i ens land, så handler det om at minimere den slags så meget som muligt, og det kan man blandt andet gøre ved at fortælle folk om ting hvor risikoen er større.....jeg er som sådan enig med dig, det er bare en meget dansk holdning :)

plus deres efterretsningstjenester jo nok stadig føler sig presset af de gange hvor de ikke har reageret på information og der er sket noget :(

Skriv ny kommentar: