Zentropa har nu planer om at lave en film over den berygtede Blekingegadebande. Lars Kjeldgaard vil stå for manuskriptet og Jacob Thuesen, instruktøren bag “Anklaget” og den kommende “Erik Nietzsche – de unge år”, skal instruere.

Det er planen at lave en film, men det kan muligvis udvikle sig til en serie. Lars Kjeldgaard siger: “Indtil videre taler vi om en spillefilm. Men hvis det lykkes os at interessere de rigtige investorer, kunne jeg da godt forestille mig, at materialet også rakte til en tv-serie. Måske var dette nyere kapitel af danmarkshistorien noget for Danmarks Radio.”

I 1980’erne stod Blekingegadebanden bag en række røverier med et udbytte på næsten 170 mio. kroner. En del af byttet gik til PFLP, Folkefronten til Palæstinas Befrielse. En politibetjent blev dræbt under et af deres røverier, men hvem, der affyrede det dræbende skud, er aldrig blevet opklaret. Gruppens syv medlemmer blev senere idømt mellem et og ti års fængsel.

Filmens foreløbige titel er “Blekingegade”.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#11 filmz-kaotmus 15 år siden

#9: men hvad nu hvis de 6 af dem var enige om at beskytte morderen og pegede på en anden?
Gravatar

#12 BevarThemsen 15 år siden

#11 se det kunne jo være en interessant omskrivning af virkeligheden .. :)
Troen kan flytte bjerge, men den kan sgu ikke hente bajere!
Gravatar

#13 filmz-Bruce 15 år siden

#11 Sålænge det er en af de 7 de peger på, da man ved det er en af de 7, så er det bare ærgerligt. Det kunne jo så være den person, som bliver udpeget, begynder at spytte ud og kommer med nogle oplysninger, som kunne kaste lys over sandheden. En ting er at beskytte morderen, men hvis de ikke alle fortæller det samme, så har info'en ikke nogen betydning.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#14 filmz-kaotmus 15 år siden

#13: Der er fx i rockermiljøet masser af eksempler på folk, som bliver tvunget til at begå kriminalitet, og her kan man sagtens forestille sig at en gruppe er enige om at pege på en, der er blevet presset til at være med. Samtidig er Blekingegadesagen et eksempel på at politiet ikke altid finder nok spor til at kunne afgøre, hvilken mistænkt, der taler sandt. Og hvor overbevisende er den enkelte stemme så, uanset hvilke oplysninger han rykker ud med - han får svært ved at bevise det. Det er altså slet ikke utænkeligt, at den omvendte lov (af den danske) ville føre til uskyldigt dømte, som var blevet truet til overhovedet at deltage i første omgang.

Jeg synes som sagt det er noget virkelig skidt at Blekingegadebanden slap billigere - men jeg bryder mig bare heller ikke om alternativet.
Gravatar

#15 filmz-Bruce 15 år siden

#14 Kan sagtens se problematikken og selvfølgelig er man uskyldig til andet er bevist. I den pågældende sag, hvor én ER skyldig og alle dækker over hinanden, burde de alle have fået lovens maksimumstraf for overlagt drab. Så har de fået som fortjent. En for alle, alle for een.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#16 filmz-kaotmus 15 år siden

#15: Pågældende eksempel, ja - men love kan jo ikke indrettes efter et eksempel. Igen kunne man sagtens forestille sig en stakkel blive presset til at deltage i en forbrydelse og fordi ingen kan blive enige om at pege på den samme, bliver alle straffet fuldt ud.
Gravatar

#17 filmz-Bruce 15 år siden

#16 Vi må have flexi-love, som kan ad-hoc'es efter eksempler ;)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#18 Patriarch 15 år siden

Judge Dredd!

Yeah!
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”

Skriv ny kommentar: