Filmz-anmelder Andreas Strini rangordner de otte sæsoner med “Game of Thrones”.

Otte sæsoner og i alt 73 afsnit er forbi. “Game of Thrones” er slut.

Nu ser Filmz-ekspert i “Game of Thrones” tilbage på de mange år med “GoT” – fra værst til bedst.

8. Sæson 8
Klart den sæson, der er mindst “Game of Thrones”. Væk er det politiske spil med udelukkende den store ‘fantasy-god-mod-ond’-afslutning tilbage. Først den mørke krig mod The Night King og derefter slaget mod onde Cersei om tronen. Alligevel viser denne sidste sæson én af seriens styrker – ingen er helt gode eller helt onde.

7. Sæson 7
Den store samle-sæson. Stark-børnene bliver endelig samlet igen, og Daenerys rammer Westeros. Sammen hiver de et levende lig fra det nordligste nord til King’s Landing for at overbevise Cersei om truslen. Endelig bliver alle trådene samlet. Og en hvis bastards virkelige ophav bliver slået fast. Men samtidig bliver de logiske fejl mere tydelige, efter serien har overhalet bøgerne. På ingen tid kan en ravn nå langt sydpå og en drage langt nordpå. Det skal gå hurtigt nu, så vi kan komme frem til slutningen.

6. Sæson 5
En af de mere rolige sæsoner. Her handler det om de før så klare plotlinjer, der krydser hinanden. Tyrion møder Daenerys. Hun må samtidig bøje sig en smule for de før så onde, rige slavehandlere for at få fred. Og Jon, der ønsker fred med The Wildlings, får en chokerende kniv i ryggen som følge. Men vigtigst af alt bliver truslen fra de døde helt klar i “Hardhome”, da The Night King langsomt løfter sine arme.

5. Sæson 6
En rutschebane-tur uden lige. Fra det hjerteskærende afsnit, hvor Bran finder ud af, hvor The White Walkers stammer fra, mens trofaste Hodor holder døren for ham. Til det største og bedste slag mellem bastarderne Jon og Ramsay, der satte baren højt for krig på tv. Og bedst som jeg troede, at det ikke kunne blive vildere, så brænder Cersei hele Tyrell-familien og den truende kult af med en krone som belønning. Rent vanvid!

4. Sæson 4
Ligger ud med den mest tilfredsstillende død i hele serien. Møgungen Joffrey må lade livet til sit eget bryllup med onkel Tyrion som hovedmistænkt. Imens nærmer The Wildlings sig Castle Black, og Jon må kæmpe for broderskabet mod kærligheden på tragisk vis. I King’s Landing kæmper Tyrion for sit liv på dramatisk court-room-drama-vis. Og slutter med seriens mest modbydelige død til følge i kampen mellem The Mountain og The Viper. Splat.

3. Sæson 2
Spillet om tronen åbner sig for alvor op her. Det politiske spil kan begynde. Robb vil flå Norden fri. Cersei nægter. Theon vil tage Norden selv. Catelyn vil bare have sin døtre tilbage. Jaime vil bare tilbage til søster. Og de tilbageværende to Baratheon-brødre har fået nys om kong Joffreys incestuøse ophav. De vil have tronen. Det resulterer i seriens første store slag ved Blackwater. Og så er der også Jon, Daenerys og alle de andre, der kæmper personlige kampe med ørkener og Wildlings. Men det er det politiske spil, der er i højsædet.

2. Sæson 1
Sæsonen, der startede hele sagaen. En sommerfugle-effekt af en åbner. Hvor et forkert forhold mellem Lannister-tvillingerne og de ting Jaime, gør for kærligheden, sætter en kæmpe konspiration i gang. For krig er der ikke meget af i starten. Det er mysteriet. Hvorfor døde Jon Arryn? Hvem bør egentlig være konge? De interne trusler begynder at hobe sig op, samtidig med at Daenerys går fra bange pige til stærk Khaleesi, der truer fra den modsatte side af havet. Og trusler bliver til alvor, da Ned Starks hoved ryger. Helten?! Han kan da ikke dø?! Så fik de sat spillet i gang med streg under, at du kan ikke regne med noget som helst.

1. Sæson 3
Her gik alting op i en højere enhed. Politik, karakterer og komplotter har aldrig været mere “GoT” end her. Tyrell-familiens ankomst til King’s Landing giver anledning til masser af polemik i hovedstaden, mens eksempelvis Jaime og Daenerys viser hidtil usete sider af sig selv, da den enes hånd bliver hugget af, og den anden får en hær. Karaktererne udvikler sig. Og nå ja, så er dét afsnit også med. Dét vi stadig taler om i dag. Da Lannister-familien sendte en hilsen til Robb Stark – et bryllup ingen glemmer.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 SublimeKen 2 år siden

8 - 8. Sæson
7 - 7. Sæson
6 - 2. Sæson
5 - 5. Sæson
4 - 6. Sæson
3 - 1. Sæson
2 - 4. Sæson
1 - 3. Sæson

Skriv ny kommentar: