På trods af megasuccesen “The Dark Knight”, der har omsat for næsten en milliard dollars på verdensplan, ser filmgiganten Warner Bros. sig nødsaget til at foretage en større fyringsrunde som følge af finanskrisen.

Hver tiende medarbejder hos Warner Bros. vil inden for de næste uger modtage en opsigelse, der er led i en større sparerunde. I alt har filmselskabet omkring 8000 medarbejdere globalt.

Selvom Warner Bros. havde forberedt de ansatte på, at der ville blive foretaget nedskæringer, kom den massive fyringsrunde alligevel bag på mange, eftersom filmselskabet betragtes som en af de økonomisk mest solide i branchen. Foruden “The Dark Knight” har Warner Bros. i 2008 haft store hits som “Sex and the City: The Movie”, “Get Smart” og “Four Christmases”.

I 2008 har Warners film solgt billetter for 1,77 milliarder dollars – en stigning på 25 % i forhold til 2007. Men dvd-salget faldt markant i fjerde kvartal af 2008, og samtidig forventes det, at Warner Bros. i fremtiden ikke kan afsætte ligeså mange tv-programmer som tidligere til tv-stationerne, der også må spare pga. manglende reklameindtægter.

Warner Bros. er blot det seneste selskab, der må foretage massive besparelser som følge af finanskrisen. I oktober nedlagde NBC Universal 700 stillinger, og Viacom har fyret flere hundrede medarbejdere hos MTV og Paramount Pictures.

Disney og 20th Century Fox har indtil videre undgået store fyringsrunder ved at skære kraftigt ned på de øvrige udgifter.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 filmz-TheNthDoctor 12 år siden

Kæft det er langt ude.

De tjener så utrolig mange, mange, mange penge - men alligevel er alle deres projekter "in the red" uden netto profit. Også The Dark Knight --- og jeg spørger jer: Hvordan kan en enkelt film koste så meget, inklusiv markedsføring, når den indtjener den mængde dollars i biograflugerne alene og så får smidt al licensing profitten oveni?

Det giver ikke rigtig nogen mening, vel?

Og Babylon 5? Den er også stadig "in the red" - til trods for at hvert afsnit blev produceret for mindre end det budget de havde til et enkelt afsnit - i en logisk verden ville der ha været overskud allerede efter første transmission af hele serien, men nej. End ikke efter salg af den helt sindssyge mængde dvd'er, der er solgt af Babylon 5 (stor nok success til at de lavede en straight to dvd film, ikke? Det gør man altså ikke hvis franchisen ingen penge tjener) er der tjent nogle penge på produktet.

Altid underskud.

fucking skatte-snydere. Og så fyrer de også lige en del mennesker, der nu bliver uden arbejde - på trods af den enorme mængde indtjening de rent faktisk HAR.
Gravatar

#2 filmz-Bruce 12 år siden

#1 Hvis man formoder, at de ikke har haft Madoff eller Stein Bagger til at lease deres film og Warner er hæderlige, så taler bundlinien sikkert sandheden. DVD salg er en kæmpe stor faktor efterhånden, når de fleste film ryger op og ud, hurtigere end nogensinde idag. Og falder det, jamen så koster det.

Men piratkopister, kunne jo starte med at købe for sine oplevelser fremfor at spise med ved bordet som de rådne parasitter de er og så kunne det være Warner og andre kunne producere lidt flere gode film og serier og der ikke blev fyret så mange.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 elwood 12 år siden

Der kun en ting og gøre annocere den nye Harry Potter i næste måned 8-)

J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#4 filmz-vassago 12 år siden

De kunne jo tage et kig på lønningerne derovre. Det er mig ubegribeligt at ingen har sat foden i...
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock
Gravatar

#5 duuk74 12 år siden


Disney og 20th Century Fox har indtil videre undgået store fyringsrunder ved at skære kraftigt ned på de øvrige udgifter.


http://filmz.dk/johnny-depp-faar-rekordstor-loench...

?
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#6 Dumpduck 12 år siden

Jaja, de havde nogle kæmpe successer, men sikkert også en halv million andre film projekter, som det gik knap så godt for. Det sker jo også, at der produceres film som omsætter for mindre, end de kostede at lave.
Gravatar

#7 filmz-TheNthDoctor 12 år siden

#2 om piratkopister...

AMEN!

Skriv ny kommentar: