Viaplay overtager de nordiske rettigheder til fremtidige film fra 20th Century Studios – mister Disney, Pixar, Lucasfilm og Marvel.

Disney+ er på vej til de nordiske lande, hvilket nu får konsekvenser for en anden streamingudbyder i form af nordiske Viaplay.

Viaplay-ejerne fra Nordic Entertainment Group annoncerer således en ny aftale med Disney med markante fravær i forhold til tidligere.

Nordic Entertainment Group har tidligere haft de nordiske rettigheder til titler fra Disney, Pixar, Lucasfilm og Marvel – de absolut største titler på Viaplay.

Disse titler mister Viaplay nu, hvilket baner vejen for lanceringen af Disney Plus i Danmark og de øvrige nordiske lande til sommer.

Til gengæld får Viaplay de eksklusive nordiske rettigheder til kommende titler fra det nye Disney-ejede Fox, som nu er blevet omdøbt til 20th Century Studios.

Det vil sige, at nye titler som “Jojo Rabbit” og “Ford v Ferrari” får streamingpremiere på Viaplay, mens også det gamle Fox-katalog med titler som “Alien”, “Planet of the Apes”, “Die Hard” og “Deadpool” ender hos Nordic Entertainment Group-outlets som Viaplay og Viasat.

Disney Channel, Disney Junior og Disney XD fortsætter også som en del af Viasat.

Læs også ‘Disney Plus kommer til Danmark i 2020: Tidspunktet er afsløret‘.

Den nye aftale imellem Nordic Entertainment Group og Disney løber i flere år.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: