Hos TotaleClips er det muligt at se traileren til Warner Bros.’ forestående nye specielle dvd-udgivelser af de fire originale “Superman”-film med Christopher Reeve. I traileren vises desuden de første klip fra den aldrig før viste oprindelige version af “Superman II”, der havde Richard Donner som instruktør.

“Superman: The Richard Donner Cut” indeholder nye scener, som de oprindeligt var udtænkt, hvilket inkluderer en ny start på filmen, samt 15 minutters restaurerede scener, der ikke tidligere er blevet set.

Den første film, “Superman: The Movie”, udsendes i en 4-disk udgave, hvor begge udgaver af filmen vil være til stede. Den første udgave er fra 1978, mens der blev udgivet en udvidet version i 2001. Som ekstramateriale inkluderes kommentarspor, arkivoptagelser af ekstra scener fra filmen samt screen tests.

De fire første film udsendes desuden samlet i en “Christopher Reeve Superman Collection” til november. Samtidig udsender Warner Bros. også en ny dvd-udgave af “Supergirl”.Vis kommentarer (15)
Gravatar

#11 Andcasso 15 år siden

#7


Hvem snakker noget om effekter og CGI. Hvad jeg skrev var, at det er ligegyldigt, hvor meget de klipper, redigerer og ændrer de film, FOR den slags vil ikke gøre filmene bedre. De to første er ikke særligt gode, og de bliver ikke bedre, og III, IV og Supergirl...Skal vi bare sige, at instruktørerne og manusskriptforfatterne burde stilles op af en væg etc.
Gravatar

#12 NightHawk 15 år siden

# 1 -

Syntes SuperMan 1 er en klassiker i superhelegenren. På højde med Tim Burtons Batman, Bryan Singers X-Men og Sam Raimi's SpiderMan. Og her tænker jeg ikke på effekterne men mere historiemæssigt set.

I originalen fra 1978 er der masser af såkaldt movie magic og eventyr i den helt klassiske forstand. En højdramatisk start på Krypton, så en crashlanding på jorden, hele Clark Kents opvækst fra barn til ungdom, opdagelsen af egne evner og videre til voksenlivet i Metropolis. Her går der så lidt sæpeopera i den på selve Daily Planet og forholdet til Lois Lane. Men da Lex Luthor så endelig dukker op i form af en meget veloplagt Gene Hackman, kommer der gang i sagerne.

Ok hans plan er måske ikke ligefrem ærefrygtindgydende, men mere James bond skurkeagtig og det gør egentlig ikke det helt store, da SuperMan universet i de gamle dage, som filmen flot efterlever, var mere varm og lys i fremtoningen.

Om man så kan acceptere hele turn back time slutningen, er så en helt anden sag. Nogen finder det fuldkommen latterligt, men da SuperMan er et rendyrket eventyr i bedste 4 forestillings stil, så syntes jeg nu blot, at det er en meget cool, om end noget letkøbt, detalje. Men...so what! Christopher Reeve er perfekt til rollen som SuperMan/Clark Kent og spiller egentlig ret godt både som den usikre nørd og den selvsikre helt.

SuperMan 2 er action udgaven af 1'eren. Det store filosofiske aspekt er gået fløjten til fordel for, at smadre bygninger og slå på tæven. Det gør dog, i mine øjne, ikke spor da det på den måde adskiller 2'eren markant fra 1'eren uden dog helt at gi slip på eventyrsauraen. Den ligger så småt og bobler i kulissen hvilket gør, at det mere action prægede manuskript glider bedre ned.

Og så er hele forhistorien, med Zod og co, der er indespæret i Den Negative Zone, samt deres senere kampe imod SuperMan, herlig kulørt og dramatisk lavet. Terrence Stamt som Zod spiller rollen med en så overdrevet seriøsitet, at han dermed får skabt et vidunderligt arrogant modstykke til den mere renskurede SuperMan.

Så på hver deres måde er de to første SuperMan film, IMO, meget underholdende og bør efter min mening være at betragte som klassikere i den her genre. Så 1 6 2 skal derfor helt klart hjem på hylden i pimpness udgaverne.

Alt efter 2'eren er jeg dog helt enig med dig i, at man bør glemme/undgå at se hvis ikke man vil ha' sit billede af SuperMan legenden fuldstændig latterliggjort.

# 7 -

3'eren er da dybt latterlig og det underholdende består da så kun i, at filmen er ufrivilligt morsom. Richar Pryor som comic relief, SuperMan der bla. står på skøjter og en tåbelig skurk i form af Robert Vaughn og hans superrobot/computer, er alene grund nok til at filmen stinker. SuperMan 3 minder flere steder om en selvparodi og er vel med rette hvad man kan kalde for superheltegenrens svar på MoonRaker. :)

Har endnu ikke fået set SuperMan Returns, så ved ikke om den ligefrem sku' være dårligere end SuperMan 4 : The Quest For Peace. Det kan jeg umuligt forestille mig, at den er, trods de drøje hug den har fået rundt omkring. Jeg husker med skræk og rædsel SuperMan's kampe imod NuclearMan, som noget af det værste lort jeg nogensinde har set. Effekterne var jo dårligere lavet end 1985 udgaven af Kong Salomons Miner. Og plottet var da noget frygtelig og ligegyldigt rod. Sådan som 4'eren lige står i hukommelsen, så har jeg et billede af, at den film i den grad lider af et low budget look, selv om den måske ikke er det. :)
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#13 Andcasso 15 år siden

#12

Superman Returns er heldigvis bedre end både Superman III og Superman IV.
Gravatar

#14 filmz-Bruce 15 år siden

#13 Nok den bedste opsummering af SR's kvaliteter jeg har stødt på :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#15 NightHawk 15 år siden

# 13 -

Det regnede jeg også med at den var. :)
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."

Skriv ny kommentar: