“Barndommens gade” er et velspillet og velskrevet dansk drama, som først og fremmest bæres af en ung Sofie Gråbøls glimrende præstation. Nutidens unge vil måske ikke have tålmodighed nok til at se filmen fra ende til anden i én omgang, men det betyder ikke, at man ikke bør give den en velfortjent chance. På den tekniske front har man taget sig godt af filmen, hvis billedside fremstår dejlig skarp og flot, mens lydsiden præsenteres på et rent, men langtfra grundvoldsrystende mono-spor. Det er dog en skam, at man ikke har gjort mere ud af at finde noget godt ekstramateriale til filmen, der kunne have gjort udgivelsen mere interessant.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Metallan 17 år siden

hvad fan'en er dolby digital 1.0 ? digitalt mono ? :)
Gravatar

#2 The Insider 17 år siden

Ja.
War. War never changes.
Gravatar

#3 Riqon 17 år siden

Tænk, har aldrig lagt mærke til, at det var Gråbøl, der spillede med i den..
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#4 king b 17 år siden

#1 og #2

Dolby Digital 1.0 er digitalt mono, og det er faktisk væsentligt at fremhæve.

Nu vi taler om gamle danske film, så jeg forleden "Zappa" på dvd. Denne gamle perle er fuldstændig lemlæstet på dansk dvd!!!!

Grunden til, at jeg nævner det i denne sammenhæng, er, at lyden i "Zappa" var bevaret som det gamle optiske lydspor fra filmstrimlen. Dengang "Zappa" - og "Barndommens Gade" - blev vist i biffen, var der et filter i biografens højttalere, der gjorde, at de højere frekvenser blev dæmpet (for at fjerne analogt sus), hvilket selvfølgelig gjorde, at datidens lydfolk hævede diskanten for at den kom ud af højttalerne i biffen. Med Dolby Digital er lydbilledet (nærmest) fuldfrekvent, så det betyder, at det er strengt nødvendigt med et remix af det gamle lydspor for at det ikke virker alt for spidst og skarpt på et moderne surroundanlæg .

"Zappa" var ULIDELIGT skarp at lytte til. Gudskelov lyder det til, at "Barndommens Gade" ikke har lidt samme sørgelige skæbne.

(Og ja, jeg ved godt, dette indlæg er nørdet, men det lå lige til højrebenet efter indlæg #1 - og så kan man jo drømme om, at "Zappa" engang bliver udgivet på en dvd, der er filmen værdig....)
Gravatar

#5 filmz-Kadann 17 år siden

#3 -

Sikkert fordi hun ikke er nøgen i den, gætter jeg på. ;)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#6 Riqon 17 år siden

#5 -

Jeg lægger normalt ikke mærke til, om en dygtig skuespillerinde er nøgen, for jeg ser alligevel gennem tøjet. For eksempel - er Jennifer Connelly nøgen på dette billede? Aner det ikke! :-|
The only way to beat a troll is to not play their game.

Skriv ny kommentar: