“Berlin” har altid lydt som soundtracket til en film, og med denne opsætning med en stærkt engageret Reed samt nogle særdeles kompetente medspillere, er dette en fantastisk oplevelse. Numrene begrænser sig dog ikke kun til “Berlin”-albummet, og efter endt spilletid, præsenteres vi for et sæt ekstranumre, der inkluderer “Sweet Jane”, “Rock Minuet” samt en udsædvanlig smuk version af det gamle Velvet-nummer “Candy says” sunget af Antony fra Antony and the Johnsons.

“Berlin” er et skoleeksempel på en koncertfilm, der bidrager til sangene, snarere end at forsøge at overdøve dem. For kendere af Lou Reeds musik er dette en oplevelse i særklasse, for endnu uindviede er det et særdeles godt sted at begynde. “Berlin” er ved mange lejligheder blevet kaldt det mest deprimerende album, der nogensinde er lavet. Den tidligere delte by er da heller ikke ligefrem det paradis, som de indledende strofer antyder, men ikke desto mindre lyder den fuldstændig himmelsk.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 filmz-BrotherJack 15 år siden

Fantastisk koncertoplevelse. Glæder mig til at se denne koncertoptagelse, da Julian Schnabels scenerier på bagtæppet var spot-on i Operaen, i forhold til Lou Reeds univers. Håber at den audiovisuelle koncertoptagelse bliver ligeså stærk.

- Og Antonys "Candy Says" kan kun være uforglemmelig.

P.S: Drop nu det med at Reeds første soloalbum var ujævnt! Præcis som "Berlin" var anmelderne bare ikke klar til det, da de forventede noget Velvet Underground'sk. Havde han lavet den slags idag, ville de blive betegnet som et hovedværk.
Gravatar

#2 jona 15 år siden

Vidste ikke, man viste koncerter i biografen?

Skriv ny kommentar: