Det er en ren fornøjelse at se en film forsøge sig med visuel storladenhed og samtid henvise til italiensk films tidligere storhedstid. De overdådige selskaber sender tankerne mod fortidens storværker som “Leoparden”, mens det til tider næsten abstrakte billedsprog får én til at tænke på den italienske mesterinstruktør Michelangelo Antonioni – en henvisning, som tilstedeværelsen af den gamle Antonioni-skuespiller Gabriele Ferzetti også synes at underbygge.

Det er blændende fortælling, der udspiller sig her, og den er smukt suppleret af fantastiske billeder og kamerature så forbløffende, at de efterlader én stakåndet og fuld af undren over, hvordan pokker de kan lade sig gøre. Nogle vil måske irriteres af den begrænsede ydre handling, men på mange måder er den et frikvarter fra den indholdsløse bulder og brag, der så ofte plager filmverdenen. For enhver cinefil tilbeder af kunstfærdige udtryk er der imidlertid dømt klokkeklar filmerektion.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 Skeloboy 13 år siden

Gogogo Italy!

Lyder som en film, der lige skal ses i Cafe bio
Gravatar

#2 filmz-Myrepip 13 år siden

Fuck, den ligger bare og venter derhjemme! Den skal dæleme ses! Og ja, Italien er seriøst i udbrud!
"Know what the plural of pussy is? Puss-aiiii"
Gravatar

#3 rockysds 13 år siden

Ganske enig i langt de fleste ord i anmeldelsen. Tilda Swinton er som altid suveræn - og jeg er vild med, hvad den aspirerer imod, omend jeg ikke synes den slipper lige godt afsted med det hele tiden. Fantastisk finale på filmen dog.
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."
Gravatar

#4 Highland Park 13 år siden

http://ibyen.dk/film/ECE1132764/filmstjerne-bor-med-sin-mand-elsker-og-rival/ skrev:
Tildas tip: Bliv hængende til efter rulleteksterne, og se filmens allersidste scene. »Det er en anden slutning«, siger Tilda Swinton.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#5 filmz-Myrepip 13 år siden

Har lige fået den set og der var rigtignok tale om en Tilda Swinton præstation af de store. Underspillet til tider, men hele fotograferingen og det til tider Herrmannske lydbillede pulserer akkompagnerende så følelserne nok skal træde frem.

Ender ikke helt oppe i øverste skylag, men rigeligt til at erklære denne for en af årets bedre oplevelser og som bør genses på det store lærred.

5/6
"Know what the plural of pussy is? Puss-aiiii"

Skriv ny kommentar: