Staho bevæger sig konstant og stædigt i ekstremiteternes land. Og man ved aldrig helt, hvor man har den danske vildbasse, der oftest foretrækker nabolandet Sveriges produktionsforhold. Sidst vakte han røre med den Bergmansk knugende “Kærlighedens krigere” (2009), hvor to kvinder opslugt af kærlighed til hinanden drager på mordtogt i den sort-hvide, svenske ødemark. Den rå “Daisy Diamond” fra 2007 med filmhistoriens vel nok mest uudholdelige babygråd som katalysator banede vejen for Noomi Rapaces senere gennembrud som Lisbeth Salander, men cementerede også Stahos status som en kompromisløs instruktør, der altid går sine egne veje.

“Magi i luften” besidder på det visuelle plan samme kompromisløshed. Men som fortælling spiller den fallit. Tonen skifter skizofrent mellem det fjollede, pubertære, dødalvorlige, nostalgiske, sødmefulde, hysteriske og drengerøvsagtige. Men sådan er det måske at være 16 år? Jeg kan ikke helt huske det.

Se også: Filmz TV: “Magi i luften”-interview med Simon Staho og Emma Høeg.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 CBlaesbjerg 12 år siden

Skide flotte billeder - belysningsmester Martin Riello skal sgu også lige have et klap på skulderen for den her film. Rent visuelt virker det som noget af det vildeste man har set på dansk. Ærgerligt hvis fortællingen ikke kan leve op til billedsiden
Gravatar

#2 chandler75 11 år siden

Ærgerligt, at den floppede og solgte under 3.000 billetter, for det er faktisk en ganske ambitiøs og ikke mindst ørehængende ungdomsfilm (sandsynligvis det bedste danske soundtrack nogensinde), Simon Staho har fået skruet sammen her.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#3 The Insider 11 år siden

#2, hørt!
War. War never changes.
Gravatar

#4 Benway 11 år siden

Ja, det er en glimrende ungdomsfilm, som havde fortjent en bedre skæbne.
"Here I was born, and there I died. It was only a moment for you; you took no notice."

Skriv ny kommentar: