En af filmens positive sider er filmens look og stil. Filmen foregår i Europa, og det er ganske rart at se mange Europæiske storbyer i en amerikansk film. Samtidig så er filmen optaget om vinteren og det giver filmen et ganske råt look og feel, der i det hele taget passer godt til Jason Bournes humør filmen igennem.

Filmen er udgivet som en thriller, men den bliver aldrig rigtig spændende da den bygger på en historie der allerede er velkendt af mange. Dette opvejes til dels af en række udemærkede action scener filmen igennem. Specielt er biljagten i Paris, hvor Bourne og Marie flygter fra det franske politi i en Morris Maskot, imponerende, og minder om noget som Frankenheimer kunne have lavet. Der er tilpas meget action i filmen til at holde publikum fanget, men rigtige action freaks skal nok vare sig, da der er tale om ret realistisk action… så regn ikke med enorme eksplosioner.

Konklusionen på denne anmeldelse må være at filmen har en del mangler som fx. at skuespillet er jævnt og uinspireret. Som thriller mangler filmen en del for at være vellykket, for spændingen er ikke i top og filmen er for uoriginal. Som action-film klarer filmen sig rimeligt, og skal man se filmen, skal det være derfor… med mindre man altså er fan af genren eller af Ludlums bøger.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 filmz-Gulzilla 21 år siden

OK... det var godt lidt af en skuffelse.. hvordan kan det være at man i herrens år 2002 ikk kan lave bedre film end de gjorde i 80erne.. ? hvordan kan UNDGÅ at gøre filmen bedre end den første indspilning..?
Beam me up..! Scotty...
Gravatar

#12 zamm- 18 år siden

HAHA der ved Clive Owens billede: 'Den næste der lovpriser Mercedes får en kugle for panden', den kunne jeg godt li, godt skrevet! :D
Yo, homie. Is that my briefcase?
Gravatar

#13 BN 16 år siden

"Bourne Identity" er en helt igennem vellykket film med masser af gode skuespilpræstationer. En moderne klassiker. Og nu med to ligeså gode fortsættelser.

Azathoth's bemærkning om at hende der spiller Marie, ser ud som om hun keder sig, er virker ret surrealistisk, eftersom hun spiller rollen realistisk og med stor indlevelse. Hendes nervøsitet, hendes skift mellem frygt og nysgerrighed i forhold til Bourne og hendes chokerede reaktion på de to mord i Paris, er altsammen første klasses skuespil.

Og så er det jo også lidt malplaceret at efterlyse forvirring hos Bourne-figuren m.h.t. dennes identitets-forvirring. Bourne i Damons skikkelse reagerer med vrede og frustration: forvirring da han vågner ombord på skibet og det går op for ham, at han ikke kan svare på spørgsmålet om hvem han er - vrede og frustration, da hans græske ven, der pillede kuglerne ud af hans ryg, bagatelliserer hans problem med replikken "det kommer tilbage", altså hukommelsen - forundring da han i scenen med de to betjente i parken opdager, at han kan tale tysk - chok, da han opdager sine evner til at slås og håndtere våben. Han smider våbenet fra sig og løber.

Men som følge af sin agent-oplæring er han jo i stand til at holde hovedet koldt - så derfor lader han ikke forvirringen styre sine handlinger.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#14 filmz-jeangrey55 16 år siden

retig god seks stjerner til den bil jegten er godt lavet

Skriv ny kommentar: