“Når dyrene drømmer” er et friskt forsøg på at lave en dansk horrorfilm. Men det bliver ved forsøget. Historien mangler følelsesmæssig pondus og originalitet – uhyggen sætter sig aldrig i kroppen. Lidt mere ulvevildskab havde været prisværdigt. Så tak for noget andet end krimier og folkekomedier. Bliv ved med det, så skal der nok komme mere bid i genrevaren.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#1 HenriLeconte 9 år siden

Det er den mest korrekte vurdering af denne film, jeg indtil videre har læst. Det er selvfølgelig ikke givet, at en gyserfilm nødvendigvis skal have en formfuldendt historie, der forklarer sig selv og i sidste ende "giver mening". Men historien om fremmedgørelse og udsathed i 'Når Dyrene Drømmer' sætter alligevel så mange karakterer i spil med hinanden, som filmen selv lægger op til en forklaring på. Den synes at ville fortælle en historie, men gør det egentlig aldrig. Nogle film kan bruge antydninger til at fortælle en større og overordnet historie, nogle kan ikke. 'Når Dyrene Drømme' kan ikke, hvorfor man som publikum kræver mere end en okay-flot billedeside og et interessant lydspor.

Når det er sagt: Man glæder sig nu alligevel til den næste film af Alexander Arnby, der til sin næste film enten bør gå all-in, skide på narrativet helt og holdent og lave en kunstfilm, eller støve et mere klassisk manuskript frem.

Skriv ny kommentar: