“Sunshine” er en af de bedste science fiction film i årevis og endnu et bevis på, at engelske Danny Boyle er en alsidig instruktør, der har en unik forståelse for mediets forskellige genrer. Transferet skuffer desværre, men lydsporet er helt og aldeles fremragende. Ekstramaterialet er også både underholdende og informativt, så hvis du har en svaghed for genren, så smæk da trygt “Sunshine” i indkøbskurven.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#31 MTK 16 år siden

Det lyder som om alle dem der kommer med en negativ kommentar forventede en "sci-fi" film i stil med et afsnit af Star Trek eller BSG, men heldigvis var Sunshine da langt mere end det. Jeg er enig med at den låner lige lovligt meget fra Alien, men hvis man ser ud over det, har man en smuk og til tider noget syret film-oplevelse.

Jeg havde nogenlunde hele salen for mig selv da jeg så den i biografen, bortset lige fra to unger der nemt kunne ha' været 2 års studerende fra HTX, og jeg blev godt nok suget ind i filmens univers lige fra start.

Jeg havde heller ikke det store problem med at den tog en noget underlig drejning til sidst, men jeg forventede så heller ikke at se en koventionel science fiction film.

Efter at ha' genset Sunshine må jeg igen erkende at Danny Boyle kan et eller andet specielt, jeg hører endda til den lille skare af udskud der har The Beach som 'guilty pleasure'.
Gravatar

#32 filmz-Whitetrash 16 år siden

Nr.3: Enig! (i hvert fald vurderet som stor-budget film; der er masser af kedeligere/ringere b-produktioner)

EDIT: Måske er jeg mere enig med Nr. 9, det er slutningen, der trækker så meget ned.

I "Armageddon-genren" er ubetinget svageste film NOGENSINDE: The Core, hvor teamet ikke rejser ud i rummet men til jordens indre, og ikke for at genstarte solen / ødelægge kometen men for at genstarte jordens kerne. Fy for dén for en led stinker! Hvad siger andre?

(Jeg har ikke sat spoiler-markering, da det i begge film afsløres i starten, hvad missionen er)
Wanna go for a ride? No thanks. No Thanks? What does that mean? That I dont wanna go. Go where? For a ride. A ride! Now thats a good idea: Ok lets go.
Gravatar

#33 Notional 16 år siden

Ikke en decideret dårlig film, men som typisk "katastrofe"film, er den styret alt for meget af Murphy's lov, hvilket er et lidt useriøst scenarie på et sådant rumskib
(redundant systems anyone?).


Den er ik speciel original, men mere en bastard af The Core og endnu mere Event Horizon, hvor sidstnævnte er en meget bedre film. Med fysikord som "unobtanium" i The Core, er det dog en stinker af dimensioner. Der er Sunshine dog noget bedre og til dels mere troværdig.
Jeg vil ik kalde slutningen dårlig, men mere forudsigelig, hvilket er et gennemgående tema i filmen.

3/6 herfra for ganske udmærket underholdning. Desværre bare for forudsigelig og desuden gjort bedre (men også værre) i andre film.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#34 filmz-Kadann 16 år siden

#31 -

Der tager du helt fejl. Jeg havde ikke forventet hverken Star Trek eller BSG, eftersom traileren ikke lagde op til det.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#35 Slettet Bruger [3659395239] 16 år siden

8/10
Den bedste rum science-fiction thriller siden Alien (Sunshine slår nu ikke Alien).

Jeg er meget enig i anmeldelsen og jeg kunne virkelig også godt lide slutningen.
Og #7 og #5:
Overnaturlige kræfter? Sådan virkede det da egentlig ikke for mig (har set den to gange). Hvori så I det?


Der er flere der siger at de synes den var kedelig? Jeg tror ikke I har givet den en chance, da den så nok hurtigt ville kunne fange jer, og føre jer igennem en følelsesmæssigt og filosofisk rejse.
PLEASE DELETE THIS ACCOUNT!
Gravatar

#36 filmz-Kadann 16 år siden

#35 -

Jeg synes nu at jeg gav den en ret stor chance, ikke mindst fordi jeg er ret glad for både Cillian Murphy og Danny Boyle, samtidig med at jeg er stor fan af sci-fi, og ikke kun tju-bang sci-fi.

Filosofisk fandt jeg den ikke specielt ophidsende, da det mest af alt mindede om den samme slags lommefilosofi der blev præsenteret i "Matrix Reloaded". Jeg fandt Michelle Yeoh og et par andre skuespillere malplaceret i filmen og selv Murphy synes jeg ikke leverede sin sædvanlige standard.

Handlingen var forudsigelig, jeg havde mere eller mindre gættet mig til hele handlingen og slutningen, indenfor de første 10-20 min. af filmen. Faktisk minder historien mest om en metervareproduktion, hvor man har taget den typiske "Jorden er ved at gå under", krydret den med "skræmmende scener lånt fra andre film" og "lidt kameraføring fra klassisk film i samme genre", lavet omgivelserne lidt om og tweaket lidt hist og her, så det ikke er alt for tydeligt.

Bortset fra de rigtigt flotte rumscener, synes jeg den visuelle stil var forvirrende og mest af alt lugtede af, at man var løbet tør for penge, hvilket man forsøgte at dække over ved at ryste kameraet og lave lidt sjov med lyset.

Følelsesmæssigt fejlede den også for mig, fordi jeg følte ikke noget som helst for personerne i filmen.

Så, som jeg skrev i #3, det eneste jeg fandt interessant, var et par enkelte af skuespillerne og så noget af den visuelle side.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#37 filmz-Bruce 16 år siden

#35 En følelsesmæssig, filosofisk og eftertænksom oplevelse, får jeg bl.a. af 2001 A Space Odyssey. Jeg tvivler på, jeg behøver ty til second eller third opinions, for at presse mere ud af denne citron.

Hatten af for Boyle, som jeg betragter som en god instruktør, for det er ikke nemt at gå i clinch med en genre, hvor man ikke kan undgå at komme i infight med de store klassikere på en eller anden måde og derfor også bliver vejet derefter. Og Sunshine evner ikke, udover sin flotte billedside at komme op med noget som helst originalt, som ikke allerede er udført bedre tidligere.

Jeg forstår udmærket, at ny teknologi får film af denne kaliber til at fremstå utrolig flot og ikke mindst med lydspor, som virkelig supplerer billedsiden. Det er svært ikke at lade sig dupere. Men det er som at bedømme en bog alene udfra sit imponerende mahogni røde læderindbundne hardcover. Indhold, plot og skuespil er ikke i nærheden af den standard som tidligere klassikere har disket op med. En fis i en hornlygte, æstetisk ikke desto mindre, som vil være gået i glemmebogen om 5-10 år, hvor 2001, Alien, Solaris og Silent Running stadig vil sætte niveauet.

Denne flash er mere tilfredsstillende, indtil den rigtige vare kommer i næste måned ;)

#36 What he said!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#38 filmz-johnkimble 16 år siden

#35

Han står f.eks. og holder (har glemt navnet, ham der har koderne til bomben) i strakt arm ud over en afsats, det er rimelig svært sku jeg mene :)
Gravatar

#39 Nikmi 16 år siden

Jeg må også sige jeg var ikke så facineret over denne film, udemærket plot og skuespil fra de fleste sider, Men jeg købte ikke rigtig at "solen skulle genstartes" og et eller andet sted er jeg bare træt af sci-fi film hvor Alt der kan gå galt skal gå galt, og Mr super Human var ikke ligefrem særlig nem at sluge heller

3/6 fra mig
Gravatar

#40 ks 16 år siden

#36 - Kadann.
Så du havde også gættet alt det uforståelige vrøvl med Pinbacker? :)

Skriv ny kommentar: