“Take This Waltz” er glimrende instrueret af Sarah Polley, der stod bag den roste “Away from Her”, og som formår at bringe en visuel opfindsomhed til filmen. En scene, hvor Margot og Daniel tager en tur i en karrusel til tonerne af 80’er-hittet “Video Killed the Radio Star”, lyder som en grum kliche på papiret, men på en eller anden måde lykkes det Polley at transformere scenen til en lille sørgmodig livs-poetisk sekvens. Endnu mere mindeværdig er brugen af det Leonard Cohen-nummer, som filmen låner sin titel fra, og som fornemt bliver anvendt til at fremvise filmens tvetydige natur. Lykken er en lunefuld og svært gennemskuelig størrelse, men denne lille perle af en film blotlægger den med grusom skønhed.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 x marks the spot 11 år siden

#10
Jeg har ikke været Seth Rogens største fan, men i denne filmperle brillierer han og gør en enormt sympatisk figur.
"Do, or do not. There is no try".
Gravatar

#12 Steffan Rasmussen 11 år siden

Navarre3 (1) skrev:
til sidst, hvor Margot tager turen alene og viser klart at hun kommer videre - Michelle's spil i den scene er rigtig godt for man kan mærke hele følelsesregisteret hos hende arbejder indeni og det afsluttende smil giver håb for fremtiden.


Ser det helt anderledes.

Jeg opfatter scenen som en slags virkelighedsflugt, hvor hun "glemmer" at forhold nummer to har vist sig at blive "gammelt", ligesom de ældre kvinder i svømmehalsbadet forudså.


Men er enig i at det er en rigtig god film. Også 5/6 herfra.
No matter how old you are, no matter how badass you think you are, if a toddler hands you their ringing toy phone ... You answer it.

Skriv ny kommentar: