Martin Scorseses Palme d’Or-belønnede “Taxi Driver” er noget så unikt som et dystert, filmisk mareridt, man ikke ønsker at vågne op fra, især takket være Scorseses begavede instruktion, Paul Schraders mesterlige manus, den fuldkommen forbløffende æstetik og Robert De Niros skelsættende kraftpræstation i hovedrollen. Denne Blu-ray er en eksemplarisk udgivelse, som enhver filmentusiast bør eje. Filmen kommer nok aldrig til at se bedre ud i hjemmebiografen, lydsporet imponerer, og her er timevis af fantastisk ekstramateriale. Et must.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 MilanB 13 år siden

BN (10) skrev:
MilanB (9) skrev:

Jeg havde dog fået indtrykket af at han ville skyde præsidentkandidaten. Er jeg forkert på den, eller er det hans plan inden det går i vasken?


Nej, det er helt korrekt opfattet.
Attentatplanen går i vasken, fordi nogle Secret Service-folk bemærker ham.


Men udvælger han så præsidentkandidaten grundet hans holdninger til immigration? (hvor jeg opfatter Palantine som værende socialistisk, mens De Niro som stærk kapitalist.
Gravatar

#12 Bruce 13 år siden

MilanB (11) skrev:
Men udvælger han så præsidentkandidaten grundet hans holdninger til immigration? (hvor jeg opfatter Palantine som værende socialistisk, mens De Niro som stærk kapitalist.


Jeg opfatter ikke Palantine som socialist, men demokrat og De Niro er ikke kapitalist, men racistisk ansporet, grundet sine erfaringer som taxi chauffør. Han ser derfor Palantine som et symbol på det New York som han ønsker at udrydde.





















Alle har et fradrag, Helle hun har to ... Helle ... havets tournedos
Gravatar

#13 Fellaheen 13 år siden

De Niro er ikke kapitalist (det er sådan nogle der drager profit og ejer kapital), han er Taxi-chauffør. Og sagen er jo nærmest, at han er fuldstændig apolitisk og kun ønsker det gode og skønne. Det er en meget romantisk film efter min mening og den handler overhovedet ikke om hverken racisme, immigration eller politik, men om en fremmedgjort taxi-chauffør der gribes af en intuitiv længsel mod at rydde op i den moderne verdens kaos. Han forsøger jo desuden at skyde Palantine fordi han forbinder ham med Betsy, der afviste ham - det er totalt upolitisk og lavpraktsik efter min mening. Da han stadig håbede, han havde et forhold til Betsy, var han jo også tilbøjelig til at være enig med Palantine selvom han ikke anede, hvad han mente, jf. scenen hvor han møder ham i sin taxi. Alt i alt bare en typisk modernistisk historie om en mand der føler sig udenfor.

Travis Bickle er vel en art urmenneske, der intuitivt fornemmer at alting er helt galt og folk ikke har det godt - og det længes han mod at rydde op i og forsøger at redde Iris, som han ser som det gode og uspolerede, fra prostitution. Og så ender han med at gøre dumme ting, men i en god mening; det er jo ikke meningen, man skal opfatte Travis som en sindssyg person. Taxi Driver lykkes først som kunstværk når man forstår Travis, i hvert fald hans længsler, ellers er den jo bare historien om bonderøv der køber våben og går amok og som man skal pege fingre af. Det er slet ikke meningen, vil jeg mene.
Die Geburt der Tragödie aus dem Geiste der Kino
Gravatar

#14 MilanB 13 år siden

Tak for de forskellige svar. Det har helt klart hjulpet mig til at forstå filmen bedre/sætte flere spørgsmål i gang.

Skriv ny kommentar: