Af: rammy | Udgivet: 2014-08-25

Her får du et skarpt bud på de fem bedste originale grindhouse-film. Og for at vi ikke skal ende med de sædvanlige titler, så er der valgt at se bort fra sikre hit som “Star Crash”, “The Texas Chainsaw Massacre”, “Shogun Assassin” og “Cannibal Holocaust”. Med denne håndfuld film vil du forhåbentligt føle dig kastet tilbage til 70’ernes snuskede biografsæder på 42’nd Street.

5. “Fight for Your Life”

Instrueret af den senere tandlæge Robert A. Endelson. Hans low budget-film fra 1977 er da i visse scener også lige så grum som en skæv rodbehandling. “Fight for Your Life” er en beskidt home invasion-film med en ondskabsfuld William Sanderson (du kender ham som træt legetøjssnedker i “Blade Runner”) i rollen som den dybt racistiske og hadefulde white trash-taber Jessie Lee Kane. Han stikker af fra en fangetransport sammen med to andre tremmeruskere. De tre desperadoer bryder ind hos den sorte politiker Ted Turner. Det ikke bliver et hyggeligt søndagsbesøg. En grum og ond grindhouse-film fra 70’ernes nedslidte grindhouse-biografer.4. “Dirty Mary Crazy Larry”

Denne carsploitation-film fra 1974 er en film, hvor action, damer og drabelige biljagter er i fokus. De to Nascar-aspiranter Larry (Peter Fonda) og Deke, (Adam Roarke) er et par svindlere på flugt fra en flok fartglade politimænd og den stålsatte sherif Everett Franklin, herligt spillet af Vic Morrow. Men filmens helt store stjerne er den limegrønne 1969 Dodge Charger R/T 440, en flugtbil, der oser af hestekræfter, krøllet panserjern og dækrøg! Bilen og de halsbrækkende stunts og udskridninger stjæler scene på scene. Har du set “Death Proof”, så vil du spotte mange referencer og kip med hatten til “Dirty Mary Crazy Larry”. Quentin Tarantino er uden tvivl fan, det bliver du højst sandsynligt også.3. “The Big Doll House”

Jack Hill står bag denne women in prison-film. Gg han er ikke en Hr. Hvem-som-helst blandt grindhouse- og exploitation-nørder. Hill har skrevet og instrueret et utal af grindhouse-film. Den her er en af de bedste og sjoveste, hvor en håndfuld yderst tiltrækkende og rapkæftede kvinder finder sig indespærret i et fængsel langt ude i den filippinske jungle. Her bliver de selvfølgelig pint og plaget af deres fangevogtere, indtil de tager flugten. Pam Grier og Sid Haig er i hopla. Og det er ikke kun luftfugtigheden i junglen, der giver en lummer stemning. Og så kan man jo kun elske en film, hvor man ser en badass-babe i frøperspektiv, imens hun tømmer magasinerne på to MP40-maskinpistoler.2. “Coffy”

Endnu et bevis på, at Jack Hill er noget helt særligt inden for genren af barske, besynderlige og blodige b-film. Igen er også Pam Grier og Sid Haig på spil. “Coffy” er en blaxploitation-film i tråd med “Shaft”, “Super Fly” og “The Mack”. Den sorte kvinde Coffy mister sin søster til storbyens narko og afskum. Hun ser rødt og armerer sig til et selvtægtstogt af en anden verden i sin jagt på søsterens bødler. Filmen kom med den danske undertitel “Den Nådeløse Hævner”, og det lever Coffy i den grad op til. Pam Grier spiller den stærke og handlekraftige sygeplejerske Coffy. En rolle, der blev synonym med hendes navn fremover – hendes bedste præstation kun overgået af Jackie Brown.1. “Rolling Thunder”

John Flynns barske krimi-thriller er desværre en undervurderet og overset film, men det skal du være med til at lave om på, for det er en synd og skam. Soldaterveteranen Charles Rane vender tilbage til sin fødeby med pomp og pragt efter overstået tur i Vietnam. En flok afstumpede bøller vælger at berøve den hjemvendte helt, og det går mere end skævt. Charles Rane ender ikke bare berøvet, men også med en dræbt søn og hustru samt en hånd mindre. Soldaterveteranen vil have hævn. “Rolling Thunder” må du bare ikke gå glip af. Det er en voldsom urban-western, hvor hvert billede emner af hævntørst, patronhylstre, hjulspin og teaterblod. Og er du vild med Martin Scorseses “Taxi Driver”, så vil du straks falde for “Rolling Thunder”.


Gravatar

#11 rammy 5 år siden

#9 Highland Park har åbenbart ondt bag i, men jeg gider ikke bruge tid på sådan noget tåbeligt pis. Hvis filmz.dk syntes at jeg høstede, så var jeg nok ikke blevet bedt om at skrive artiklen til sitet. Jeg elsker bare film, og syntes det ville være synd hvis gode og herlige film-fans blev spredt for alle vinde, fordi vi har det nu engang sjovest når vi er samlet. Så jeg skrev at man kunne joine (et lille bitte film-forum på FB) hvis man havde lyst, og det var der heldigvis nogle der gjorde og det er pisse hyggeligt. Du skal være noget så velkommen ;)

#10: Lige præcis!
Grindhouse-geeks, horror-buffs, gore-hounds & exploitation-aficionados! Velkommen til www.sorensencinema.blogspot.com

Skriv ny kommentar: