Af: MSF | Udgivet: 2014-11-02

CPH:DOX, Danmarks internationale dokumentarfilmfestival, rammer hovedstaden 6.-16. november. Men det er ikke kun film, der kan opleves på et af årets filmhøjdepunkter i Danmark. Festivalen inviterer som sædvanlig til en række særlige events, der trækker filmen ud i byrummet, går tæt på filmenes emner eller flirter med andre kunstneriske genrer. Filmz anbefaler fem, du skal til.

Apocalypse 14-18
2014 er ikke bare 150-året for krigen i 1864 og 25-året for Murens fald. Det er også 100-års-jubilæet for Første Verdenskrigs udbrud. Den ekstremt brutale skyttegravskrig rummer et universelt konfliktdrama, der aldrig bliver uaktuelt. I samarbejde med bl.a. den tyske og den franske ambassade viser DOX dokumentarserien “Apocalypse 14-18” og diskuterer på den baggrund krigen og dens konsekvenser. Fra slagmarkens sviende sennepsgas til statsmændenes arrogante beslutninger.

Kan opleves i Cinemateket d. 11. kl. 15.00.

Just Eat It: Film i Netto efter lukketid
Madspildet er enormt, men hvad skal vi gøre? Såvel Forbrugerrådet som Dansk Supermarked er til stede, når Netto holder åbent efter lukketid til debat om og prøvesmagning på al den mad, vi smider ud. Supermarkederne og producenterne får selv lov at svare på, hvad der skal gøres. Men inden da bliver Netto forvandlet til en biograf med premieren på den nye dokumentar “Just Eat It – A Food Waste Story”.

Kan opleves i Netto på Rådhuspladsen d. 14. kl. 18.00.

Masterclass: Joshua Oppenheimer
Først det bizarre mesterværk “The Act of Killing” om politiske massemordere i 1960’ernes Indonesien. Så “The Look of Silence” om deres ofre. Joshua Oppenheimer har med sin særegne filmstil nærmet sig det unærmelige, som folkemordet er. Hvad der ligger bag filmenes revolutionerende originalitet får man mulighed for at finde ud af, når den herboende amerikanske instruktør selv møder op på festivalen til en masterclass om sine metoder.

Kan opleves i Grand Teatret d. 12. kl. 14.20.

When Saints Go Machine vs. Dark Matter
Når et af landets mest nyskabende musikgrupper, When Saints Go Machine, går på scenen, bombarderes man med indre billeder fra den melodiske elektropop. På DOX har WSGM allieret sig med videokunstnerne fra Dark Matters for at gøre lyduniverset endnu større. Du får chancen for at se, hvad der sker, når de to verdener kolliderer og slår gnister på scenen i Store Vega.

Kan opleves i Store Vega d. 7. kl. 20.00.

YouTube Battle
Der er smæk på til den årlige YouTube-kamp på DOX, hvor en uofficiel vj-verdensmester kåres af publikum for aftenens bedste klip. Det afgøres nemlig ved klapsalver. Som fest eller som opvarmning til en er dette en sjælden mulighed for at pleje sportsånden og filmabstinenserne på én gang. Vurder selv, om kombattanterne kan vinde din gunst, når der skrues op for YouTubes mest kuriøse indhold i Pumpehuset – og tag vennerne med!

Kan opleves i Pumpehuset d. 5. kl. 21.00.

Skriv ny kommentar: